Annons

Med Windows Phone Mango

Första intrycket av HTC Titan

Det finns stora smartphones och så finns HTC Titan. Här tar vi en titt på Windows Phone-mobilen med en 4,7 tum stor skärm och Mango-versionen av Microsofts system.

Publicerad Uppdaterad

Texten är uppdelad i tre delar:

Första intrycket av HTC Titan - del 2

Första intrycket av HTC Titan - del 3

Efter lång väntan kommer det snart vara möjligt att köra en Windows Phone-mobil med en svensk version av operativsystemet och HTC Titan kommer att vara en av de första modellerna med det nya systemet.

Mobil i Danmark har fått tillgång till ett tidigt exemplar av telefonen, som av uppenbara skäl har den danska versionen av systemet och här kan du ta del av deras intryck:

Titan är byggd på samma sätt som exempelvis Sensation och bortsett från storleken ger den ett ganska anonymt intryck. Trots den stora skärmen upplevs den som ganska lätt, även om vikten är 162 gram.

Telefonen har en skärm på imponerande 4,7 tum som vi ska uppehålla oss lite vid, för den är utan tvivel en av de saker som gör HTC Titan intressant.

Skärmupplösningen är 480x800 pixel och det är samma Super LCD-skärm som HTC Incredible S har. På papperet är det inte den skarpaste upplösningen men jämför man med Iphone 4 så kan man faktiskt inte se skillnaden med blotta ögat.

HTC Titans batteritid rimlig, med tanke på att den i alla fall inte behöver laddas oftare än telefoner som HTC Sensation, Samsung Galaxy S2 eller Sony Ericsson Arc. Det kan dock bero på att vi ännu inte har fyllt den med så många batterikrävande appar.

Men 4,7 tum är stort och förmodligen så stort att Titan inte kommer att bli den smartphone som sprider Windows Phone till den stora massan. Det är går bra att röra sig runt i menyerna men en hand, men när man ska skriva meddelande så blir det svårare.

Som tur är finns det en ordbok som kan föreslå ord, så när man trycker fel kan den delvis kompensera för det. Att Microsoft nu satsar på bland annat svenskt och danskt språkstöd är avgörande för användarupplevelsen.

Texten är uppdelad i tre delar, se fortsättning via länkarna nedan.

Fakta HTC Titan

Processor: 1,5 GHz processor

Skärm; 4,7 tum, 480x800, Super LCD

Kamera: 8 megapixel, autofokus,videoinspelning med 720p, 1,3 megapixelkamera på framsidan för videosamtal

Minne: 16 GB internt minne, ingen plats för minneskort