Annons

Prada Phone by LG 3.0

Första intrycket av LG Prada 3

Så var det dags för det tredje samarbetet mellan den koreanska teknikjätten LG och designerhuset Prada.

Publicerad Uppdaterad

Den kommande mobilen, som har det inte helt konventionella namnet Prada Phone by LG 3.0, har inte bara designats i Prada-anda till det yttre utan det märks även i mjukvaran. Ikoner och färgval går i Pradaistiskt svart och vitt, dessutom kan man välja bland ytterligare ikoner efter smak. Vad man tycker om formknepet är upp till var och en men det är i alla fall en stilavvikelse som känns originell.

Vissa saker som Google står för, som Google Maps, är dock stereotypiskt formgivna vilket på ett aningen udda sätt bryter mot helhetsintrycket. Fast man kan knappast anklaga LG för det eftersom det är förmodligen en nödvändig överenskommelse för att få använda Android i luren. 

Mobilen kommer att ha Android 2.3 (Gingerbread) vid lanseringen men den ska enligt LG uppdateras till Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Exakt när det är planerat att ske ges det inga uppgifter om i skrivande stund.  

Det skulle kunna vara så att LG har förklätt en billig och teknikfattig lur i kejsarens nya kläder men glädjande nog verkar inte det vara fallet, även om det är för tidigt att rista den slutsatsen i sten. Mobilen har en väldigt ljusstark skärm (800 Nit) som ska fungera bra i direkt solljus, en dubbelkärnig 1 Ghz-processor, en 8 megapixel-kamera och 8 gigabytes lagringsminne. Det finns även plats för minneskort och luren levereras med exklusiva Prada-designade in ear-hörlurar och en liten snygg dockningstation som fungerar både som ”filmställ” och hdmi-koppling. 

Kvalitén känns gedigen och mobilen andas exklusivitet, i alla fall under den korta lekstunden vi tillbringar tillsammans. Till det yttre är det mycket metal och baksidan ger en viss ”läder”-känsla. Mobilen är stilren med en liten skjutlucka som döljer micro usb-porten, av- och på-knappen följer samma rundade och minimalistiska formspråk i silvig metall. Det gör även den dedikerade kamera-knappen som är ett lika oväntat som välkommet tilltag från LG:s sida.

Vill man vara fin så får man lida pin brukar det ju heta men i fallet med Prada Phone by LG 3.0 så är det snarare plånboken som får lida. Riktpriset är 5 500 kronor fast om mobilen även i praktiken visar sig prestandamässigt vara i klass med andra konkurerande topplurar så är det faktiskt inte så hiskeligt dyrt, i alla fall inte relativt sett. Enligt LG kommer Prada-luren att finnas ute i handeln i slutet av januari.  

LG Prada 3

System:

Android 2.3

Processor: 1 Ghz Dual Core

Mått: 127.5 x 69 x 8.5 mm

Vikt: 138 gram

Skärm: WVGA 480 x 800

Minne: 8 gigabyte

Kamera: 8 megapixel, autofokus

Datauppkoppling: Turbo 3G i 21 mbit/s, Wlan 802.11 a/b/g/n

Batterikapacitet: 1540 mAh

Taltid: 5 timmar

Standbytid: 330 timmar

Övrigt: Prada-designade in ear-hörlurar

I butik: Slutet av januari 2012

Pris: 5 500