Så är nya Xperia-familjen

Första intrycket av Xperia V

Vi tittar närmare på Xperia V med 4G, nykomlingen Xperia T och den billigare Xperia J i Berlin.

Publicerad Uppdaterad

Det är tydligt att Sonys Xperiafamilj än en gång fått nytt utseende. Vi har tyvärr inte kunnat testa just 4G på telefonen Sony Xperia V här nere i Berlin, men precis som alla andra på Sonys presskonferens kunde vi givetvis titta närmare på menyer och formgivning av själva telefonerna. Steg för steg sätter Sony sin karaktär på sina telefoner efter skilsmässan med Ericsson. Det här märks tydligast i att Sonys mediaappar får en tydligare position i mobilerna och passar då så klart på att fräschas upp ytterligare.

En trevlig nyhet är möjligheten att man i den för Sverige aktuella Sony Xperia V enkelt kan dela information mellan enheter via NFC genom att bara låta dem toucha varandra. Att den dessutom är tålig och ganska lik den nya flaggskeppsmodellen Xperia T gör att Sony i Norden kommer att fokusera främst på Xperia T och den billigare Xperia J.

Med tanke på de olika frekvenser och tekniker för 4G som finns kan det även vara intressant att veta att Xperia V använder sig av LTE i frekvenserna 2600 och 800, samma som Telia i Sverige använder i sitt 4G-nät.