Annons

Vackert, Sony

Första intrycket: Sony Xperia Z2 Tablet

Android erbjuder en bra grund som Sony i Z2 Tablet lyckas vidareutveckla på flera sätt.
IR-porten på surfplattan gör att du kan använda den som universal fjärrkontroll.
Sony har flera miniappar du kan klicka upp så de lägger sig över övrigt innehåll på skärmen.
Med surfplattan kan du både ringa och ta emot vanliga samtal.
Högtalare sitter i skärmkanten så de kan riktas mot dig när du ser på film

Man måste börja med att beundra material och utseende, men Sony lyckas erbjuda betydligt mer än det i nya Xperia Z2 Tablet.

Publicerad Uppdaterad

”Oj, va snygg och tunn.” Det är inte bara jag som tycker det. När jag börjar testa Sonys nya surfplatta Xperia Z2 Tablet är det flera som nämner det för mig och det är inte svårt att se. Först och främst är plattan väldigt lätt och tunn. En tunn metallkant pryder sidorna medan i fallet med vår testenhet vit plast fyller utrymmet mellan skärm och metall. Faktum är att två små glipor på framsidan gömmer högtalare så ljudet, även om det inte är bra, är i alla fall riktat mot dig när du till exempel ser på film på Z2 Tablet.

Något av det som Sony gör med Xperia Z2 Tablet är att skapa mervärden utöver att bara erbjuda Android och de appar som finns tillgängliga. För att en surfplatta ska bli verkligt användbar krävs ju att tillverkaren anstränger sig och det gör Sony. Här finns en hel del tjänster som inte nödvändigtvis känns kopplade till Android utan erbjuder ett värde separat. Här finns bland annat Playstation Mobile men även bilnavigation, egna musiktjänsten och Socialife som samlar uppdateringar från flera olika sociala nätverk och andra tjänster på ett ställe. 

Sony har en rad miniappar som man kan trycka fram på skärmen över annat innehåll och här hittar vi till exempel fjärrkontroll, timer och en liten webbläsare.

Precis som tidigare plattor och många av Sonys telefoner är Z2 Tablet vattentålig.