Android behåller ledningen

Första prestandatesterna av Iphone 6

Steget från Iphone 5S till Iphone 6 ser ut att vara mindre än steget från Iphone 5 till 5S enligt de första grafikpoängen.

Publicerad Uppdaterad

Trots att mobilerna inte finns ute än har de första testresultaten av Iphone 6 börjat dyka upp i Rightwares tabeller.

Enligt Apple ska den nya A8-processorn ge 25 procent bättre generell prestanda och ett lyft på 50 procent när det gäller grafiken jämfört med A7. Enligt testet, Basemark X GPU, ser dock förbättringen avseende grafiken betydligt mer blygsam ut. A8, med två 1,4GHz-kärnor levererar 21204 poäng medan A7, med dubbla 1,3GHz-kärnor får 20254 poäng i samma test. Exakt vilken grafikprocessor som sitter i Iphone 6 och om Iphone 6 Plus har samma bestyckning är ännu inte känt. Om Apple valt samma processor för Plus-modellen – som har betydligt fler pixlar – krymper marginalerna.

De vassaste Androidmobilerna behåller dessutom ledningen när det gäller prestandan. Samsung Galaxy S5 har exempelvis 23501 poäng i testet. Apple har dock en möjlighet att utjämna spelplanen något med tanke på att hela Ios-systemet utvecklas specifikt för processorerna i A-serien. I och med att Android ska fungera på flera plattformar kan systemet innehålla kompromisser som påverkar den slutliga användarupplevelsen.

Källa