Första intrycket

Första timmarna med Iphone 4S

Apples nya Iphone 4S finns äntligen ute på butikshyllorna i USA, Canada och några europeiska länder och därför kan Mobil dela med sig av våra första intryck av den hajpade och omdiskuterade telefonen.

Publicerad:

17 okt 2011 - 11:16

Uppdaterad:

17 okt 2011 - 11:16

Formmässigt är den nästan identisk med den existerande Iphone 4-modellen. Den enda skillnaden är placeringen av ljudlös-knappen på vänstra sidan av mobilen, som nu sitter lite lägre. Det kan möjligen vara ett problem för den som vill uppgradera från Iphone 4 och använda ditt nuvarande fodral eller din bumper från Apple.

Inställningarna tar i stort sett ingen tid. Du blir guidad genom olika valmöjligheter och kan välja att ställa in mobilen från en befintlig säkerhetskopia. Det tog oss mindre än en kvart innan vi var igång med alla inställningar och data som sparats från en tidigare Iphone.

Bland de viktigaste nyheterna i Iphone 4S finns den snabbare dual core-processorn A5 och den förbättrade kameran. Du lägger snabbt till den förstnämnda, som är bättre på att hantera iOS5-systemet och att ge en användarupplevelse med bättre flyt.

Iphone 4 har aldrig känts direkt långsam, men då och då kunde man stötta på små fördröjningar. Det märker man inte längre av på Iphone 4S, som visar alla menyer direkt och är märkbart snabbare när det gäller att starta appar och visa webbsidor. Det känns som att A5-chipet har ett överskott av processor-kraft.

Vi har bara experimenterat lite grann med kameran, men den känns klart snabbare än kameran i Iphone 4. Kamera-appen startar snabbt och du kan ta bilden direkt. Vi avvaktar med att bedöma bildkvaliteten tills vi gör det fullständiga testet av Iphone 4S, men kan redan nu säga att Apple ser ut att ha lyckats bra. Bilderna ser naturliga ut med bra detaljåtergivning och videoinspelning i 1080p ger ett bra resultat tack vare bildstabiliseringen.

Siri, den personliga assistenten som du styr med rösten, är både kul, engagerande och praktiskt användbar. Tyvärr fungerar Siri för närvarande bara på engelska, tyska och franska, men pratar du något av de språken så kan du ställa alarmet, lägga in en ny kalenderpost eller spela upp musik medan du sitter bakom ratten.

Kort och gott så känns Iphone 4S precis som förväntat, nämligen som en förbättring av Apples ursprungliga design från förra året.

.

.

 

.