Smarta hemmet

 • Fitbit Charge 2 är väldigt behändig när det kommer till att hålla koll på din träning men förväntade dig inte att det är en ”smartklocka”.

 • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

 • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

Första intrycket

Första timmarna med Iphone 4S

Apples nya Iphone 4S finns äntligen ute på butikshyllorna i USA, Canada och några europeiska länder och därför kan Mobil dela med sig av våra första intryck av den hajpade och omdiskuterade telefonen.

Publicerad:

17 okt 2011 - 11:16

Uppdaterad:

17 okt 2011 - 11:16

Formmässigt är den nästan identisk med den existerande Iphone 4-modellen. Den enda skillnaden är placeringen av ljudlös-knappen på vänstra sidan av mobilen, som nu sitter lite lägre. Det kan möjligen vara ett problem för den som vill uppgradera från Iphone 4 och använda ditt nuvarande fodral eller din bumper från Apple.

Inställningarna tar i stort sett ingen tid. Du blir guidad genom olika valmöjligheter och kan välja att ställa in mobilen från en befintlig säkerhetskopia. Det tog oss mindre än en kvart innan vi var igång med alla inställningar och data som sparats från en tidigare Iphone.

Bland de viktigaste nyheterna i Iphone 4S finns den snabbare dual core-processorn A5 och den förbättrade kameran. Du lägger snabbt till den förstnämnda, som är bättre på att hantera iOS5-systemet och att ge en användarupplevelse med bättre flyt.

Iphone 4 har aldrig känts direkt långsam, men då och då kunde man stötta på små fördröjningar. Det märker man inte längre av på Iphone 4S, som visar alla menyer direkt och är märkbart snabbare när det gäller att starta appar och visa webbsidor. Det känns som att A5-chipet har ett överskott av processor-kraft.

Vi har bara experimenterat lite grann med kameran, men den känns klart snabbare än kameran i Iphone 4. Kamera-appen startar snabbt och du kan ta bilden direkt. Vi avvaktar med att bedöma bildkvaliteten tills vi gör det fullständiga testet av Iphone 4S, men kan redan nu säga att Apple ser ut att ha lyckats bra. Bilderna ser naturliga ut med bra detaljåtergivning och videoinspelning i 1080p ger ett bra resultat tack vare bildstabiliseringen.

Siri, den personliga assistenten som du styr med rösten, är både kul, engagerande och praktiskt användbar. Tyvärr fungerar Siri för närvarande bara på engelska, tyska och franska, men pratar du något av de språken så kan du ställa alarmet, lägga in en ny kalenderpost eller spela upp musik medan du sitter bakom ratten.

Kort och gott så känns Iphone 4S precis som förväntat, nämligen som en förbättring av Apples ursprungliga design från förra året.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Ios - senaste testet

Nya surfplattor

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 
 • Car2go

  Car2Go som låtit Stockholmare låna och låsa upp en bil med mobilen lägger nu ner i Sverige.

  30 sep 2016 - 14:19
 • Viveport

  Viveport, HTC:s appaffär för VR-systemet Vive, lanseras i omkring 30 länder.

  30 sep 2016 - 13:53
 • Åtgärd på gång

  Det har visat sig att lokala Ios 10-säkerhetskopior, som skapas med Itunes, inte är så säkra som de borde vara.

  30 sep 2016 - 12:13

Mest kommenterat

Senaste testet

Hetaste apparna

Senaste apptestet

Hetaste tillbehöret

 • Ingen ände på eländet?

  En kinesisk Note 7-ägare säger att hans enhet har råkat ut för den numera ökända batteribranden, trots att den är märkt som säker av Samsung.

  28 sep 2016 - 11:47
 • Kompromisslöst kvalitetsbygge

  ZTE har lyckats med konststycket att bygga en gedigen kvalitetslur med få besparingar och samtidigt hålla priset på en attraktiv nivå.

  28 sep 2016 - 10:37
 • Utmärkt träningshjälpmedel

  Fitbit Charge 2 är väldigt behändig när det kommer till att hålla koll på din träning men förväntade dig inte att det är en ”smartklocka”.

  28 sep 2016 - 10:25

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!