Läs testet

Smarta hemmet

Första intrycket

Första timmarna med Iphone 4S

Apples nya Iphone 4S finns äntligen ute på butikshyllorna i USA, Canada och några europeiska länder och därför kan Mobil dela med sig av våra första intryck av den hajpade och omdiskuterade telefonen.

Publicerad:

17 okt 2011 - 11:16

Uppdaterad:

17 okt 2011 - 11:16

Formmässigt är den nästan identisk med den existerande Iphone 4-modellen. Den enda skillnaden är placeringen av ljudlös-knappen på vänstra sidan av mobilen, som nu sitter lite lägre. Det kan möjligen vara ett problem för den som vill uppgradera från Iphone 4 och använda ditt nuvarande fodral eller din bumper från Apple.

Inställningarna tar i stort sett ingen tid. Du blir guidad genom olika valmöjligheter och kan välja att ställa in mobilen från en befintlig säkerhetskopia. Det tog oss mindre än en kvart innan vi var igång med alla inställningar och data som sparats från en tidigare Iphone.

Bland de viktigaste nyheterna i Iphone 4S finns den snabbare dual core-processorn A5 och den förbättrade kameran. Du lägger snabbt till den förstnämnda, som är bättre på att hantera iOS5-systemet och att ge en användarupplevelse med bättre flyt.

Iphone 4 har aldrig känts direkt långsam, men då och då kunde man stötta på små fördröjningar. Det märker man inte längre av på Iphone 4S, som visar alla menyer direkt och är märkbart snabbare när det gäller att starta appar och visa webbsidor. Det känns som att A5-chipet har ett överskott av processor-kraft.

Vi har bara experimenterat lite grann med kameran, men den känns klart snabbare än kameran i Iphone 4. Kamera-appen startar snabbt och du kan ta bilden direkt. Vi avvaktar med att bedöma bildkvaliteten tills vi gör det fullständiga testet av Iphone 4S, men kan redan nu säga att Apple ser ut att ha lyckats bra. Bilderna ser naturliga ut med bra detaljåtergivning och videoinspelning i 1080p ger ett bra resultat tack vare bildstabiliseringen.

Siri, den personliga assistenten som du styr med rösten, är både kul, engagerande och praktiskt användbar. Tyvärr fungerar Siri för närvarande bara på engelska, tyska och franska, men pratar du något av de språken så kan du ställa alarmet, lägga in en ny kalenderpost eller spela upp musik medan du sitter bakom ratten.

Kort och gott så känns Iphone 4S precis som förväntat, nämligen som en förbättring av Apples ursprungliga design från förra året.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Ios - senaste testet

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 

Mest kommenterat

Hetaste apparna

 • Hitta och dela Wifi

  Joikuspot låter dig hitta wifi och dela wifi, men är inte fantastisk på någotdera.

  22 jul 2016 - 14:42
 • Laser eller mat?

  Företaget Petcube har lanserat två kameror med husdjursfokus som ska hålla våra håriga vänner upptagna när de är ensamma.

  22 jul 2016 - 14:00
 • Ultimatum

  Iranska tjänstemän har krävt att Apple officiellt registrerar sig i Iran, annars så blir företaget produkter bannlysta.

  22 jul 2016 - 12:00

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!