Facebook Paper härmar Flipboard

Första titten: Helt ny app från Facebook

Nya appen Facebook Paper ska presentera innehåll från dina vänner, men även från etablerade nyhetskällor uppdelat på olika intresseområden. Allt presenteras i ett ovanligt avskalat gränssnitt där framförallt bilder får extra utrymme. Vi har kollat in allt nytt.

Publicerad Uppdaterad

Inspirationen för Facebooks nya app Paper är tydlig. Den presenterar information från ditt Facebookflöde i helskärm på ungefär samma sätt som Flipboard gör. De vill alltså lite efterlikna en tidning och visa innehållet där det får ta lite mer plats. Man ska kunna anpassa appen med ämnen som man vill ha och även posta direkt från appen. 

Facebook lägger allt större vikt vid appar utöver den vanliga Facebook-appen. Instagram och Facebook Messenger är exempel på det och nu lägger Facebook nya appen Facebook Paper till samlingen. Paper är en app som Facebook berättat mer om idag, men den har inte släppts ännu utan ska lanseras den 3 februari, alltså på måndag. Appen ska enligt uppgift vara ett initiativ från Facebooks särskilda avdelning ”Creative Labs” och de uppges ha fler nylanseringar på gång.

Bland funktionerna den nya appen Facebook paper ska erbjuda är framförallt just möjligheten att visa händelserna i helskärm där de får ta plats. Man kan gilla och kommentera direkt i appen, anpassa vilket innehåll man vill se och det ska finnas ämnen som sport, mat, foto att välja bland. När det finns en högupplöst panoramabild i ditt flöde ska du kunna visa den i sin helhet genom att vinkla telefonen åt höger och vänster och på det viset ändra vy.

Än så länge finns det bara en sajt och en video (nedan) om den nya appen. Testa ska man alltså kunna göra på måndag när appen släpps till Iphone. Någon Androidversion verkar inte planerad i dagsläget.