Bara Windows i stället för Windows Phone

Första Windowsmobilen utan Phone siktad

Det har ryktats att Microsoft tänker ta bort Phone ur namnet på sina Windows Phone-mobiler, och nu har den första mobilen med Windows-logga siktats.

Publicerad Uppdaterad

Det är det brittiska mobilmärket My Go som på en intern webbsida presenterar en Windowsmobil med modellbeteckningen GoFone GF47W. Mobilen visas på bild ur alla möjliga vinklar, och på baksidan finns en Windows-logga i stället för den traditionella Windows Phone-loggan.

Orsaken till att Microsoft sägs vilja ta bort varumärket Windows Phone sägs vara att man planerar att använda systemet även i surfplattor i framtiden, det skulle alltså ersätta Windows RT, och att då ha Phone i namnet blir missvisande. Å andra sidan skulle det ju vara missvisande att ha surfplattoe med Windows på också då det redan finns Windows-surfplattor med Windows 8.1 i stället för Windows RT.

Telefonen GoFone GF47W ser för övrigt riktigt läcker ut, med fyrkärnig processor, 4,7-tumsskärm med upplösningen 1280 x 720 och en tjocklek på endast 7,2 mm och en vikt på 130 gram. Någon information om när telefonen kan tänkas börja säljas och om man som svensk kommer att kunna köpa den finns dock inte.

Källa