Annons

Färdig sedan länge

Facebook för Ipad lanseras med Iphone 5

Samtidigt som Apple lanserar Iphone 5 väntas Facebook släppa en Facebook-app för Iphone, en förbättrad version för Iphone samt en app-butik för webb-appar.

Publicerad Uppdaterad

Det är webbplatsen Mashable.com som uppger att man varit i kontakt med källor med insyn i relationerna mellan Apple och Facebook. Relationer som den senaste tiden varit så ansträngda att det ska ha fått Facebook att fördröja lanseringen av sin Ipad- app. Enligt den före detta Facebook-medarbetaren Jeff Vorey ska appen ha varit färdig sedan maj.

Enligt Mashables källor ska nu Apple och Facebook ha enats av Google, som blivit en gemensam motståndare.

Som ett resultat av detta uppges Facebook förbereda en lansering av Ipad-appen samtidigt som Apple presenterar Iphone 5. En förbättrad version av Facebook-appen för Iphone ska också presenteras vid samma tillfälle.

Vid samma event väntas man också presentera en gemensam satsning som ska underlätta för utvecklare som skapat appar för webb-versionen av Facebook. Apparna ska i framtiden även kunna köras på mobila enheter, genom att omvandlas till HTML5-appar och göras tillgängliga via en sorts app-butik.