Krävande

Facebook har fortfarande problem med Android

Facebook-appen på Android har inte varit väl optimerad och uppdateringar till trots så verkar problemen finnas kvar.

Publicerad Uppdaterad

Chris Cox, chef på Facebook, är så medveten om problemen med Facebook-appen på Android att han har uppmanat sina anställda att byta till systemet så att de kan uppleva hur det är att leva med det. 

Flera tekniksajter och användare har sedan långt tid tillbaka testat prestandan med och utan Facebook-appen installerad på Android och kommit fram till att appen är krävande. Android Centrals skribent Russel Holly gjorde ett test i januari och kom fram till att både prestanda och batteritid ökade markant när man hade avinstallerat den. 

Efter att ha läst den artikeln bestämde sig Tech World Zone (TWZ) för att göra egna experiment. I det senaste testet använder TWZ-skribenten en så kallad wrapper, ett ”skal” som ligger över Facebooks mobila webbsida. Testet, som genomfördes på en Huawei Nexus 6P, visade att mobilen hade 20 procent mer batteritid över en dag, jämfört med när Facebook-appen fortfarande var installerad. Resultatet fluktuerade inte heller över veckan som testet pågick.

En närmare titt i Androids inbyggda batteriövervakningsfunktion visade att Facebook-appen inte slukade nämnvärt mycket ström, men att appen aktiverade en hel del av Androids administrativa funktioner, och att det var deras tuggade i backgrunden som påverkade både batteritid och prestanda negativt.    

Så slutsatsen, utifrån ovan nämnda rapporter, är att Facebook fortfarande har en del jobb kvar att göra när det kommer till att optimera företagets app på Android-sidan. Har ni märkt av problem med Facebook-appen? Får slutsatser som dessa er att fundera på att avinstallera appen? Skriv gärna vad ni tycker i kommentatorsfältet. 

Källa