Smarta hemmet

  • Fitbit Charge 2 är väldigt behändig när det kommer till att hålla koll på din träning men förväntade dig inte att det är en ”smartklocka”.

  • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

  • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

Optimering

Facebook är inte Android-vänlig

Vill du ha längre batteritid och en snabbare Androidmobil? Avinstallera Facebook-appen.

Publicerad:

3 feb 2016 - 08:00

Uppdaterad:

3 feb 2016 - 08:00

Flera Android-användare har testat och redovisat hur Facebook-appen påverkar deras mobiltelefoners prestanda. Deras slutsatser är inte positiva, vare sig när det gäller hastighet eller batteritid. 

Enligt Android-bloggaren Russel Holly (Android Central) är livet med en Android-lur bättre om man avinstallerar Facebook-appen. En Reddit-användare bestämde sig för att empiriskt försöka ta reda på om det stämmer. 

Pbrandes_eth, som Reddit-användaren kallar sig, startade femton appar femton gånger och räknade ut ett medelvärde. Enligt honom startade apparna i snitt upp till femton procent snabbare när Messenger- och Facebook-appen inte var installerade på mobilen. Testet gjordes på en LG G4 och Discomark användes som benchmark-program. 

Resultatet fick fler Reddit-användare med andra mobilmodeller att ge sig på experimentet. Många rapporterade resultat som på det stora hela överensstämde med Pbrandes_eth:s slutsatser. 

Även batteritiden blir lidande

Samuel Gibbs, en journalist på the Guardian, tog experimentet åt ett annat håll och bestämde sig för att testa om Facebook-appen påverkar batteritiden negativt. Gibbs behöll Messenger-appen men byte ut Facebook mot en app som heter Metal, en ”web wrapper” för Facebooks mobilwebbsida. 

Enligt Gibbs hade hans Huawei Nexus 6P tjugo procent längre batteri tid per dag efter app-bytet. Gibbs påstår att medan Facebook-appen i sig inte såg ut att använda mycket kraft, så krävde andra delar av operativsystemet mindre kräm efter att Facebook hade avinstallerats.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 

Mest kommenterat

Senaste testet

Hetaste apparna

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!