Mellan mac-dator och Iphone 4

Facetime-samtal nu även till datorer

Apples videosamtal i Iphone 4 lanseras nu även till datorer. Du kan alltså ringa till och från såväl Iphone 4 som Ipod Touch och nu även mac-datorer.

Publicerad Uppdaterad

Apples datorer har länge haft inbyggd webbkamera och det kommer nu till användning. Ikväll har Apple släppt ett program till Mac OS X som gör att du både kan ringa och ta emot Facetime-samtal. För att börja använda programmet krävs en mac med den senaste versionen av operativsystemet Mac OS X Snow Leopard. När man laddat ner programmet från apple.com/mac/facetime så loggar man in med ett Apple-konto och får välje en e-postadress där man vill bli nådd på Facetime. Den som ringer dig anger alltså den e-postadressen för att ringa samtalet.

Från datorn integreras Facetime med datorn adressbok och i telefonen (Iphone 4) får du välja e-postadress eller telefonnummer för att ringa med Facetime. Att man skulle kunna ringa Facetime videosamtal till en e-postadress introducerades i samband med att senaste versionen av Ipod Touch lanserades tidigare i höst.

Tidigare har det ofta spekulerats att Macens chattprogram iChat skulle användas för den här typen av videosamtal med Iphone, men nu väljer alltså Apple att erbjuda ett särskilt program istället. Programmet är i betaversion, men är gratis att ladda ner och testa.