Läs testet

Smarta hemmet

Nytt från stegräknarjätten

Fitbit Alta: Designat sportarmband

I hälarna på träningsklockan Blaze lanserar Fitbit nu det nya aktivitetsarmbandet Alta.

Publicerad:

3 feb 2016 - 17:17

Uppdaterad:

3 feb 2016 - 17:17

Aktivitetsarmband kan vara en riktigt bra motivator för att få dig att röra dig mer, men ett problem är att de allra flesta ser ut som elektroniska fotbojor eller något du fått av landstinget för att larma hemtjänsten om du ramlat.

Det verkar även Fitbit, branschens jätte, ha tagit notis om, och de lanserar nu Fitbit Alta med lite mer påkostad design. Själva aktivitetsmätaren är i polerad metall, silver till en början, guld på väg, med en touchdisplay, men armbanden är utbytbara, och förutom de sedvanliga plastarmbanden har man även armband i läder och metall att köpa till. Det ska vara lätt att byta armbandet för olika tillfällen, om du inte vill att ditt dyra designarmband ska bli mos på gymet.

Fitbit Alta saknar pulsmätare som mer avancerade aktivitetsarmband brukar ha. I gengäld klarar den av att automatiskt känna igen vissa typer av sportaktiviteter som tennis, fotboll, cykling och löpning och automatiskt mäta tiden du ägnar dig åt dem. Den påminner dig också om att röra dig om du suttit still för länge. Den synkar dina data mot din mobil (Android, Ios, Windows) och mot webben.

Armband, förresten, det finns inget som säger att Fitbit Alta måste fästas på handleden. När Fitbit tidigare samarbetade med designern Tory Burch förvandlades aktivitetsmätaren Flex bland annat till ett rätt snyggt halssmycke. Man aviserar att samarbetet fortsätter och att Tory Burch kommer att ta fram nya tillbehör till Fitbit Alta, och vi hoppas på något lika kreativt denna gång.

Fitbit Alta ska börja säljas i april, och kostar då 140 euro, vilket gissningsvis ger ett svenskt pris på drygt 1500 kronor. Armbanden är i turkos, svart, blå eller lila, och kan även köpas separat för 30 euro. Läderarmband kan köpas för 70 euro, och till sommaren kommer ett armband i rostfritt stål för 100 euro.

Vad tror ni, har Fitbit lyckats göra aktivitetsarmbandet snyggt? Välkomna att kommentera!

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Ios - senaste testet

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 
 • Åtstramningar

  Ett misslyckande med målet att ge ett konkurrenskraftigt alternativ till Googles version av Android har resulterat i nedskärningar hos Cyanogen.

  25 jul 2016 - 06:00
 • Hitta och dela Wifi

  Joikuspot låter dig hitta wifi och dela wifi, men är inte fantastisk på någotdera.

  22 jul 2016 - 14:42
 • Laser eller mat?

  Företaget Petcube har lanserat två kameror med husdjursfokus som ska hålla våra håriga vänner upptagna när de är ensamma.

  22 jul 2016 - 14:00

Mest kommenterat

Hetaste apparna

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!