Annons

Träningsarmband

Fitbit Charge 2 och Flex 2 lanserade

Vi har tidigare skrivit om både Fitbit Charge 2 och Fitbit Flex 2, men vid den tidpunkten så fanns det bara en läcka som underlag. Nu när företaget har lanserat de två träningsarmbanden officiellt så har vi fått lite mer kött (muskler?) på benen.

Publicerad Uppdaterad

Den uppdaterade varianten av Fitbit Charge har en fyra gånger större skärm än föregångaren, guidade andningsövningar och den kan även räkna ut användarens konditionsnivå. Det sistnämnda beräknas med hjälp av data från den ständigt aktiva pulsmätaren och övrig insamlad träningsdata. Självklart har Fitbit även hoppat på Mindfulness-tåget. I Charge 2 märks det genom personliga djupandningsövningar. Enligt Fitbit visar ”Beat-to-beat” förändringar i hjärtfrekvensen användarens personliga andningsfrekvens. Två och fem-minuters sessioner visar användarens realtidspuls genom visualiseringar, animationer och vibrationer, och det ska hjälpa dig att anpassa varje in - och utandning till övningarna.

Charge 2 visar även träningsstatistik i realtid i en del av skärmen vilket ska ge användaren bättre möjligheter att göra snabba ändringar under träningspasset så att det blir så optimalt som möjligt. 

För anti-badkrukor
Flex 2 har fått vattentåliga egenskaper som gör att den kan användas under ett träningspass i bassängen, där den automatiskt spårar simningen och registrerar antal längder, uthållighet och förbrända kalorier. Den automatiska rörelseavkänningen innefattar även andra träningsformer och sporter som ridning, aerobics och jogging.  

”Vi har revolutionerat Flex 2 genom att göra så den fungerar även vid simning och genom att lägga till fler funktioner i en aktivitetesmätare som är 30 procent tunnare än originalet. Vi bröt ny mark med Charge HR genom handledsbaserad mätning av hjärtfrekvens. Nu har vi gjort det igen med Charge 2, vilket ger användarna en tydlig bild av sin konditionsnivå baserat på uppskattad VO2 Max”, säger Fitbits VD James Park i företagets pressmeddelande.

Charge 2 och Flex 2 kommer att vara tillgängliga för förköp från och med 30 augusti (imorgon) på Fitbit.com och i september respektive oktober hos svenska återförsäljare. Charge 2 har ett rekommenderat cirkapris på 1599 kronor. Flex 2 har ett rekommenderat cirkapris på 999 kronor.

Källa