Annons

Lansering den 31 augusti

Fitbit-klockan kan få unik hälsofunktion

Läckta bilder visar att Fitbits kommande smartklocka kan få nya sätt att mäta hälsan.

Publicerad Uppdaterad

Fitbit har det minst sagt motigt, på ett år har man tappat 45 procent av sin marknadsandel. I vintras köpte företaget det kollapsande smartklockeföretaget Pebble, och sedan dess sägs man ha en smartklocka på gång, som väntas lanseras på en presskonferens den 31 augusti.

Nu visar läckta bilder att klockan ser ut att ha röda lysdioder för att mäta pulsen i stället för gröna. Detta är betydelsefullt då rött ljus tränger djupare ner i huden. Det är därmed möjligt att klockan även kan komma att mäta uppgifter som syresättningen av blodet. Detta mäter man normalt på sjukhus med klämmor på fingret. Syresättningen är ett mått på både hjärt- och lunghälsan, och för någon med problem inom dessa områden kan blodets syresättning vara ett livsavgörande mått.

Ryktesfloran kring Fitbitklockan säger att den kommer att kosta runt 3000 kronor, ha en ljusstark färgskärm och en batteritid på fyra dagar, gps, pulsmätare, möjlighet att göra mobila betalningar och strömma musik via Pandora. Nästa vecka lär vi veta mer.

Källa