Annons

Inga produktionsproblem

Fitbits vd förnekar försening av smartwatch

Fitbit Blaze är det närmaste en smartwatch Fitbit kommit hittills.

Efter uppgifter om produktionsproblem med wearable tech-tillverkaren Fitbits första riktiga smartwatch uttalar sig nu grundaren och vd:n James Park för första gången om saken.

Publicerad Uppdaterad

Fitbit har aldrig tillkännagivit officiellt att man skulle ha en smartwatch på gång, men rykten om enheten har det däremot inte rådit brist på. Enligt dem ska Fitbit ha tvingats skjuta fram lanseringen av sin smartwatch, då man drabbats av diverse produktionsproblem längs vägen. Bland annat har det talats om problem med placeringen av GPS-antennen och misslyckanden när det handlar om att göra klockan vattentät. 

Förnekar problem

Det var i samband med ett investerarmöte som vd:n och grundaren James Park fick en fråga om smartwatch-enheten. Enligt Park går allt som planerat med produktionen och man ska även ligga i fas rent tidsmässigt. Något releasedatum för produkten har däremot inte avslöjats. Park sade också att han var optimistisk kring lanseringen av en smartwatch, då han tror att Fitbit kan komma med ett ”unikt perspektiv” på segmentet. Han framhöll bland annat bra batteritid som en av klockans fördelar, något som låter bra med tanke på hur det är ställt med den saken rent generellt i segmentet. 

Liknar Blaze

Efter att foton på enheten läckt ut för några dagar sedan konstaterar många bedömare att den tycks likna Fitbits träningsklocka Blaze på många sätt, om än med en något mer sofistikerad design. Klockan påstås ha högupplöst färgskärm, inbyggd GPS och stöd för kontaktlösa betalningar. Klockan förväntas släppas under hösten. 

Källa