Annons

Aggressiv marknadföring

Flashmobb slog till mot Apple-butik

[Uppdaterad 14:00, fredag 27 april] Tidigare i veckan genomfördes en underlig aktion utanför en Apple-butik i Australien. En grupp demonstranter samlades utanför butiken och protesterade. Deras budskap: Wake up!

Publicerad Uppdaterad

Nästa vecka kommer Samsung släppa den eftertraktade uppföljaren till sin populära Samsung Galaxy S2. Tidigare i veckan släppte Samsung en teaservideo som slutade med en rejäl däng till en av de största konkurrenterna, Apple.

I en sekvens meddelar Samsung att vi har chansen att sticka ut från mängden och visar bilder på en skock får, vilket många på nätet tolkade som att Samsung syftade på Iphone-användare.

I veckan skedde en ganska märklig aktion utanför en Apple Store i Australien. En svart buss stannade till utanför butiken, och på given signal vällde det ut en så kallad flashmob, som en sedan började skandera "wake up" - vakna upp - till kundernas och butikpersonalens stora förvåning. "Demonstranterna" höll även upp plakat med samma budskap.

I en tidigare version av denna artikel skrev vi att Samsung hade betalat dessa demonstranter för att genomföra aktionen, vilket den  amerikanska affärssajten Business Insider rapporterade.

Business Insider kopplade även samman aktionen med en  hemsida med namnet Wake up, där det enda man kan se är ett stort räkneverk, som med största sannolikhet räknar ner till släppet av Samsung Galaxy S 3, som sker torsdag 3 maj.

Men under fredagen blev Mobil kontaktade av Samsung, som säger att man inte har någonting att göra med tilltaget.

- Samsung i Australien har ingenting med "Wake up"-kampanjen att göra, säger företaget till Mobil.se.

Vem eller vilka som ligger bakom Wake up-aktionen och hemsidan i är nuläget oklart. 

 En australisk bloggare från sajten Mumbrella, som påstår att han råkade befinna sig i området av en händelse, lyckades fånga hela aktionen på video.