Smarta hemmet

  • Fitbit Charge 2 är väldigt behändig när det kommer till att hålla koll på din träning men förväntade dig inte att det är en ”smartklocka”.

  • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

  • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

Bättre sömn

Fler färginställningar för Ios-skärmar

Flexbright, en app från Intelligent Apps, gör det möjligt för användaren att reducera blått ljus från skärmen. Nu har Apple godkänt appen.

Publicerad:

9 mar 2016 - 08:49

Uppdaterad:

9 mar 2016 - 09:50

Forskare har sedan en tid tillbaka varnat för att våra mobiler och plattor gör det svårare för oss att somna. Det blå ljuset som skärmen avger lurar hjärnan och får den att tro att det är tidigare på dygnet än vad det egentligen är. Det hämmar hjärnans melatoninproduktion, ett sömnhormon som får oss människor att känna när det är läggdags. Forskare tror också att störningar i melatonincykeln påverkar människans hälsa och funktionalitet negativt på flera områden, bland annat när det kommer till minnet. 

Flexbright låter användare ställa in skärmens färgvärme så att den anpassar sig efter vilken tid på dygnet det är. Det går även att låta appen beräkna när solen går upp och ner lokalt, samt låta appen spara information om mobilens ljusanvändning under det senaste dygnet. Appen ska dessutom varna för ögontrötthet, en uträkning som bygger på hur mycket blått ljus som användaren exponeras för under dagen, och appen ger även instruktioner till övningar som ska hjälpa en att vila ögonen.

Appen är idag godkänd av Apple men finns inte tillgänglig för svenska användare. Funktionen i sig finns dock med i kommande Ios 9.3 som Apple sedan en tid haft betaversioner ute av, då tillgänglig för utvecklare och registrerade betatestare. Apple har även berättat lite mer om funktionen på sin webbplats där kommande versionen av Ios presenteras närmare. Ios 9.3 finns ute för utvalda i en sjätte betaversion, vilket tyder på att en skarp lansering inte ligger allt för långt borta.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 

Mest kommenterat

Senaste testet

Hetaste apparna

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!