Sista chansen?

Foursquare släpper nya appen

Med en nylansering den här veckan hoppas Foursquare att de ska blir en personlig cityguide att räkna med.

Publicerad Uppdaterad

Appen Foursquare har funnits i fem år utan att slå igenom på riktigt bred front. Med en nylansering den här veckan hoppas man ändra på det. Genom att dela sin app i två olika; Foursquare för stadstips och Swarm för incheckningar och kompiskoll, hoppas Foursquare att det ska bli tydligare vilken nytta man kan tillföra.

Foursquare har sedan starten utgått från din position och lät dig checka in på platser du befann dig på. Det här kunde handla om restauranger, hotell, klubbar och så vidare och på plats gick det att läsa andras och skriva egna tips, se öppettider och så vidare. Dessutom har man kunnat tävla med vänner och andra om att checka in flest gånger och därmed bli borgmästare; helt enkelt stamgäst, på olika ställen. Ibland har det resulterat i att man fick rabatter på just det stället.

Swarm-appen släpptes tidigare i sommar och den här veckan lovar en av grundarna till Foursquare att man ska släppa den helt nya versionen av Foursquare-appen som alltså ska vara en tydligare stadsguide som ger dig personliga tips baserat på vad den lärt sig att du tycker om.  Tanken bakom att dela den tidigare appen i två olika förklarades med att incheckningarna gjorde att många missade vilken funktion Foursquare kunde fylla som stadsguide med personligt anpassade tips. 

Flera nya funktioner utlovas i den uppdaterade Foursquareappen som ska släppas den här veckan. Genom att själv besöka till exempel många pizzerior samlar du på dig expertispoäng i appen så att dina tips om pizza kvalitetsstämplas i appen. På samma sätt ska du alltså kunna värdera andras tips baserat på deras tidigare erfarenheter. De personliga anpassningarna ska enligt Foursquare fungera först när du använt appen ett par dagar och den lärt sig dina vanor.