Annons

Hemlig port

Gömd port i Apple Watch kan ge nya tillbehör

Det finns en gömd port under armbandet hos Apple Watch. Det här är nu något som tillbehörstillverkare hoppas få tillgång till.

Publicerad Uppdaterad

Om du ändå håller på och byter armband på din Apple Watch kan du alltid spana in den gömda porten som sitter under ett av fästena för klockans armband. Enligt Apple är det en serviceport som sitter så pass gömd just för att vanligt folk inte kommer behöva bry sig om den.

Tillverkaren av Reserve Strap, en från början ganska klumpig historia för att få extra batterikraft till Apple Watch, har tittat närmare på porten och konstaterat att det kan gå att använda porten för laddning, något som dessutom skulle vara betydligt effektivare än Apples magnetlösning för vanlig laddning. Just Reserve Strap kommer inom kort istället att använda sig av porten för laddning av klockan genom en liten utskjutbar kontakt i armbandet.


Frågan är sedan om Apple kommer att tillåta den här typen av tillbehör, för det känns nästan som att en mjukvaruuppdatering av klockan kan låsa porten för användning såvida du inte är auktoriserad.