Annons

Google, H&M, Kenza

Gör personliga kläder med en app

Dra nytta av att Google redan vet allt om dig för att designa personliga kläder.

Publicerad Uppdaterad

Att Google vet allt om dig, särskilt om du kör en Androidtelefon, är knappast nyheter för någon. Medan mängden insamlade data om dig och vad som görs med den givetvis är ett hett ämne för debatt är det samtidigt roligt att se att datan faktiskt används för din egen vinning också. Vi har sett det tidigare i säkerhetsappen Trusted Contacts och nu tar Google klädkedjan H&M (via deras modehus Ivyrevel) och modebloggaren Kenza till hjälp för att hitta nya vägar.

Projektet kallas Data_dress och använder sig av en app i telefonen för att under någon veckas tid samla in data om vad du har för dig till vardags. Resultatet skrivs ut på en klänning designad av Ivyrevel och blir således ett högst personligt plagg.

Vi har sett det hela i olika tappningar tidigare, bland annat en tjänst som använde din incheckningshistorik hos Foursquare för att skapa smycken. Men med Google och H&M bakom projektet känns verklighetsfaktorn betydligt tyngre.

Data_dress är i nuläget i ett stängt alpha-stadie, men appen ska bli tillgänglig inom kort och då ska du även kunna beställa plagget från Ivyrevel. Hur det ser ut med fler modeller av plagget, eller andra plagg överlag, återstår att se. Antagligen testar de med ett plagg först innan projektet utökas. Data_dress ingår dock i ett helt projekt hos Ivyrevel, kallat Coded coture, så satsningen verkar det inte vara något fel på.