Annons

Fyratumsskärm för 1500 kronor

Galaxy Ace Style - Ny budgetlur från Samsung

Samsung Galaxy Ace Style heter Samsungs senaste budgetlur som börjar säljas i maj för cirka 1500 kronor. Fokus ligger på det sociala.

Publicerad Uppdaterad

Det kan vara svårt att hålla reda på alla Samsungmodeller i prissegmentet 1000 - 2500 kronor. Senast ut är i alla fall Galaxy Ace Style. Den har en fyratumsskärm med upplösningen 800 x 480 pixel, tvåkärnig 1,2 GHz-processor, och Android 4.4 Kitkat. Arbetsminnet är på 512 MB och lagringsminnet 4 GB med plats för minneskort. Batteriet är på 1400 mAh.

Samsung fokuserar på det sociala när man beskriver telefonen. Det ska vara enkelt att dela med sig av bilder och kommentarer när man använder telefonen. Om detta innebär några särskilda finesser i användargränssnittet får vi se när vi får in mobilen för test. Kameran är för övrigt på 5 megapixel och spelar in video i full hd.

I denna prisklass är det svårt att inte nämna Motorola Moto G, som för cirka 200 kr mer ger betydligt mera telefon för pengarna. Samsung är å andra sidan ett betydligt starkare varumärke i Sverie i dag, och Galaxy Ace Style kommer säkert att sälja bra via Samsungs försäljningskanaler. Positivt är ju också att den har senaste versionen av Android, som är optimerad för att fungera bättre i just denna klass av telefoner.