Apps Edge

Galaxy Edge kan få ökat stöd

Samsung kan planera att ge Edge-appar bättre synlighet efter en ny varumärkesregistrering.

Publicerad Uppdaterad

Med framgångarna som Samsung har rönt med Galaxy S6 Edge så verkar det som om företaget har fått upp ögonen för Edge-serien som plattform. Nyligen så har en ny varumärkesregistrering under namnet Apps Edge dykt upp på United States Patent and Trademark Office med titeln.

Det här betyder dock inte att vi nödvändigtvis kommer att se varumärket nå marknaden. Men enheten sålde över Samsungs förväntan samtidigt som företagets vinster under det första kvartalet svek förväntningarna. Därför skulle företaget kunna se på Edge som värt mer uppmärksamhet än tidigare.

Företaget kan därför ha satt ögonen på att skapa en ny avdelning i Galaxy Apps, företagets butik för Galaxy-serien. Ägare av Edge-telefoner skulle då ha lättare att hitta appar som utnyttjar telefonens rundade display. Än så länge är det bara spekulationer baserade på själva varumärket och vi lär få vänta på Samsung själva att släppa mer information, om det blir något av det.

Samsung förväntas lansera Galaxy S6 Edge Plus under IFA i september, ytterligare ett tecken på tillverkarens fortsatta planer att stödja den kurvade telefonen.