Smarta hemmet

  • Fitbit Charge 2 är väldigt behändig när det kommer till att hålla koll på din träning men förväntade dig inte att det är en ”smartklocka”.

  • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

  • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

Släpps inom kort

Galaxy Express: Ny 4G-lur från Samsung

Sydkoreanska Samsung gick på tisdagen ut med att man ska släppa en nya 4G/LTE-telefon inom kort.

Publicerad:

29 jan 2013 - 18:15

Uppdaterad:

7 jan 2014 - 14:23

En av de stora trenderna den senaste tiden har varit LTE eller 4G. Många av de större tillverkarna har släppt nya toppmodeller med svenskt stöd för högre datahastigheter än vad turbo-3G kan innebära.

Under hösten 2012 valde Samsung att 4G-uppdatera sina toppmodeller, och släppte Samsung Galaxy S3 4G och Samsung Galaxy Note 2 4G.

Ny, internationell modell

Än så länge har det främst varit toppmodellerna som har haft LTE-stöd. Men nu ser det ut att ändras. För en tid sedan lanserade HTC One SV  en billigare 4G/LTE-lur. På tisdagen valde Samsung att lansera Samsung Galaxy Express, även den med stöd för 4G/LTE.

Ett pressmeddelande från tillverkaren visar att Samsung Galaxy Express är en pjäs med 4,5-tums super amoled plus-skärm, en bakmonterad 5-megapixelskamera och Android 4.1 Jelly Bean med gränssnittet Touch Wiz på toppen. På telefonen kommer även Samsung-apparna Game Hub, Video Hub, Music Hub, Readers Hub och Samsung ChatOn finnas förinstallerade.

Kan ha stöd för svenskt 4G

Samsung uppger att Galaxy Express har stöd LTE-frekvenserna 800 MHz, 900 MHz, 1800 Mhz och 2600 MHz. I Sverige används just frekvenserna 800 MHz, 900 MHz och 2600 MHz för LTE/4G.

Den nya telefonen hämtar sin processorkraft från en dubbelkärnig processor med en klockfrekvens på 1.2GHz. I fråga om lagringskapacitet har Galaxy Express ett användarminne på 8 gigabyte, samt plats för mikroSD-kort på upp till 32 gigabyte. Telefonens ram-minne ligger på 1 gigabyte.

Enligt Samsung kommer den nya luren att släppas internationellt inom de kommande månaderna. I nuläget har vi dock ingen utförligare information gällande släppdatum och rekommenderat pris.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 

Mest kommenterat

Senaste testet

Hetaste apparna

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!