Släpps inom kort

Galaxy Express: Ny 4G-lur från Samsung

Sydkoreanska Samsung gick på tisdagen ut med att man ska släppa en nya 4G/LTE-telefon inom kort.

Publicerad:

29 jan 2013 - 18:15

Uppdaterad:

7 jan 2014 - 14:23

En av de stora trenderna den senaste tiden har varit LTE eller 4G. Många av de större tillverkarna har släppt nya toppmodeller med svenskt stöd för högre datahastigheter än vad turbo-3G kan innebära.

Under hösten 2012 valde Samsung att 4G-uppdatera sina toppmodeller, och släppte Samsung Galaxy S3 4G och Samsung Galaxy Note 2 4G.

Ny, internationell modell

Än så länge har det främst varit toppmodellerna som har haft LTE-stöd. Men nu ser det ut att ändras. För en tid sedan lanserade HTC One SV  en billigare 4G/LTE-lur. På tisdagen valde Samsung att lansera Samsung Galaxy Express, även den med stöd för 4G/LTE.

Ett pressmeddelande från tillverkaren visar att Samsung Galaxy Express är en pjäs med 4,5-tums super amoled plus-skärm, en bakmonterad 5-megapixelskamera och Android 4.1 Jelly Bean med gränssnittet Touch Wiz på toppen. På telefonen kommer även Samsung-apparna Game Hub, Video Hub, Music Hub, Readers Hub och Samsung ChatOn finnas förinstallerade.

Kan ha stöd för svenskt 4G

Samsung uppger att Galaxy Express har stöd LTE-frekvenserna 800 MHz, 900 MHz, 1800 Mhz och 2600 MHz. I Sverige används just frekvenserna 800 MHz, 900 MHz och 2600 MHz för LTE/4G.

Den nya telefonen hämtar sin processorkraft från en dubbelkärnig processor med en klockfrekvens på 1.2GHz. I fråga om lagringskapacitet har Galaxy Express ett användarminne på 8 gigabyte, samt plats för mikroSD-kort på upp till 32 gigabyte. Telefonens ram-minne ligger på 1 gigabyte.

Enligt Samsung kommer den nya luren att släppas internationellt inom de kommande månaderna. I nuläget har vi dock ingen utförligare information gällande släppdatum och rekommenderat pris.

.

.

 

.