Annons

Samsungs smarta klocka

"Galaxy Gear får 10 timmars batteritid"

Nästa vecka förväntas Samsung lansera en smart klocka med namnet Galaxy Gear. Inför premiären har ett gäng specifikationer läckt. Bland uppges det att klockan kommer att en batteritid begränsad till 10 timmar.

Publicerad Uppdaterad

Tidigare veckan bekräftade Samsung att man ska lansera den smarta klockan Samsung Galaxy Gear på ett Unpacked-event som hålls 4 september i Berlin.

Inför lanseringen tekniksajten Amongtech gjort en sammanställning av specifikationerna för Galaxy Gear. Listan ska vara baserad på uppgifter från källor nära Samsung.

Uppgifterna är obekräftade, och bör därför tas med en nypa salt. Något som sticker ut när man granskar specifikationerna är batteritiden, som enligt Amongtechs källor ska vara begränsad till tio timmars användande.

Skärm: 2,5 tum, OLED, upplösning 320 gånger 320 bildpunkter

Processor: Dubbelkärnig, 1,5 GHz

Kamera: Frontmonterad, 4 megapixel, videoinspelning i 720p

Operativsystem: Android Jellu Bean

Lagringsminne: 8/16 Gbyte

Ram-minne: 1 Gbyte

Anslustningar: Bluetooth v4.0 LE

Övrigt: Accelerometer, Högtalare placerade i klockans armband

Hantera klockan via app

På torsdagskvällen kom en annan nyhet som avslöjar mer om Galaxy Gear. Det var den kände läckaren @evleaks som publicerade två skärmdumpar på vad som påstås vara gränssnittet till den app ("Gear Manager") som används för att sköta den smarta klockan.

Anslutning till en smart mobiltelefon ska ske via NFC. Via appen ska det sedan bland annat var möjligt att hantera apparna som körs på klockan.

Vad tror du om Galaxy Gear? Lämna gärna en kommentar!