Det går fort i hockey

Galaxy Note 7 FE redan slutsåld i Sydkorea

Note 7 FE. Slut i Sydkorea. Möjligen aktuell för fler marknader.

Den renoverade versionen av Samsungs fiaskotelefon Galaxy Note 7 – som har suffixet FE – har sålt slut i Sydkorea. Detta bara två månader efter att den släpptes.

Publicerad Uppdaterad

Galaxy Note 7 FE var ett sätt för Samsung att göra någonting vettigt av det enorma lager med osålda Note 7-enheter som man satt med i kölvattnet av det stora fiaskot med telefonen förra hösten. För den som tillbringat det senaste året på någon av Saturnus ringar kan vi berätta att Note 7 visade sig vara benägen att börja brinna och till och med explodera, något som berodde på att man tryckt in ett alldeles för stort batteri på ett alldeles för litet utrymme. Enheten fick återkallas och produktionen lades ned. Note 7 FE är samma telefon, fast med ett mindre batteri och till ett lägre pris. Endast 400 000 enheter släpptes i Sydkorea tidigt i juli. Och nu är alla exemplar sålda. 

Kan släppas i fler länder

Några planer på att rulla ut fler enheter på den koreanska marknaden har Samsung inte. Däremot sägs man fortfarande överväga att sälja FE-versionen på andra marknader, så man får anta att de trots att enheten sålt slut i Sydkorea har överblivna Note 7-enheter kvar som kan omvandlas till Note FE. Det är dock oklart vilka marknader och vid vilken tidpunkt det skulle vara aktuellt. FE-modellen är onekligen en prisvärd historia, då den kostar motsvarande 2 200 kronor mindre än originalversionen. Skillnaden i batterikapacitet är med tanke på priset dessutom försumbar. FE-modellen har en kapacitet på 3 200 mAh, medan originalversionen hade en kapacitet på 3 500 mAh. Vad som händer härnäst återstår att se, men möjligen kan den nyligen genomförda lanseringen av Note 8 göra att man åtminstone väntar en tid med att släppa FE på fler marknader. 

Källa