Udda patent skvallrar om ny funktion

Galaxy Note 9 kan få inbyggd alkomätare

Alkomätare nästa för Galaxy Note? Ett patent skvallrar om det, åtminstone.

Trots att Galaxy Note 8 inte ens har hunnit offentliggöras, så har de första ryktena om Galaxy Note 9 redan börjat dyka upp. Och det är ett patent på en lösning där enheten har inbyggd alkomätare som nu väcker uppmärksamhet.

Publicerad Uppdaterad

Man kan förstås fråga sig vad syftet är med en alkomätare i mobilen. Ja, sannolikt vill man göra det enklare för användarna att kolla om de är i kördugligt skick. Det kan eventuellt också finnas en poäng med att informera om alkoholnivån i blodet när man står i begrepp att ringa någon. Samsung har inte specificerat vad man tänkt sig, men däremot har man nu beviljats patent på en lösning med just en alkomätare inbyggd i styluspennan till en så kallad phablet. Med tanke på att patentet beviljades först för någon månad sedan, så lär tekniken inte vara aktuell för Galaxy Note 8. Men det är inte omöjligt att Note 9 får alkomätaren. 

Mäter utandningsluften

Rent tekniskt så fungerar det på så vis att styluspennan mäter alkoholhalten i utandningsluften med hjälp av sensorer placerade i ena änden. Mätningen sker i samband med samtal och pennan är vid mätningen delvis böjd 90 grader mot användarens mun och placerad i sitt fack. I samma ände som sensorerna för alkoholmätningen sitter har man i patentet också placerat en mikrofon. Eftersom det i nuläget enbart handlar om ett patent så är det förstås långt ifrån säkert att det blir verklighet. Men rent tekniskt borde det inte vara några problem att få det hela att fungera. Hur tillförlitliga resultaten i mätningen blir återstår dock att se. 

Källa