Rykten om fler länder på tur

”Galaxy Note FE på gång till fler marknader”

Se så lyckliga ungdomarna blir när de får sina nya Galaxy Note FE-enheter.

Den renoverade versionen av Galaxy Note 7, det vill säga Galaxy Note FE, ska efter lanseringen i Sydkorea nu vara på väg till fler länder. Det hävdar källor till den koreanska publikationen The Investor.

Publicerad Uppdaterad

Många lyfte sannolikt på ögonbrynen när Samsung aviserade att man skulle börja sälja en renoverad version av sin fiasko-telefon Galaxy Note 7. Den nya versionen har sedan dess släppts under namnet Galaxy Note FE (Fan Edition) i Samsungs hemland Sydkorea, och konceptet med ett mindre batteri tycks så här långt åtminstone inte renderat vare sig explosioner eller bränder. Möjligen är det därför Samsung känner att det man vågar sig på en bredare lansering. För det är vad som står för dörren, om man får tro uppgifter till den koreanska publikationen The Investor. 

Inga fler exemplar i Sydkorea

400 000 exemplar av Galaxy Note FE öronmärktes för Sydkorea, och några fler enheter blir det inte på den marknaden. Samsung har sedan tidigare medgivit att enheten kan bli aktuell för andra marknader, dock utan att precisera vilka. Däremot har man uttryckligen sagt att enheten inte kommer att dyka upp i USA, trots att originalet sålde mycket bra där. Galaxy Note FE kostar 20 procent mindre än Galaxy Note 7 och har ett batteri på 3 200 mAh istället för originalets variant på 3 500 mAh. 

Källa