Sverige bland de första

Galaxy S III får Jelly Bean i oktober

Nu har Samsung officiellt meddelat att Galaxy S III får Android 4.1 Jelly Bean i oktober. Uppdateringen sker i etapper över två veckor.

Publicerad:

24 sep 2012 - 09:44

Uppdaterad:

24 sep 2012 - 09:44

När Samsung nu officiellt meddelat tidplanen för uppdateringen av Galaxy S III till Android 4.1, även kallat Jelly Bean, blir Norden en av de första regionerna att få uppdateringen.

Man anger inget exakt datum för uppdateringen. I stället säger man att den kommer att ske i etapper. I början av oktober släpper man 10 000 uppdateringar. Efter en vecka 50 000 till. Efter två veckor räknar man med att alla ska ha fått uppdateringen. Detta för att minska belastningen på företagets servrar. Uppdateringen kommer att kunna laddas ner både via Samsung Kies och direkt till telefonen över nätet.

Bland nyheterna i uppdateringen som Samsung räknar upp är bättre precision i tangentbordet, ikoner som kan anpassas i storlek på startskärmen och snabbare menyer. Samtliga är ju exempel på funktioner som hör Android 4.1 till, men man har även passat på att göra egna förbättringar av systemet.

- Vi har till exempel lagt till en startskärm som används i olika sammanhang, till exempel när du stoppar in hörlurar får du upp musikalternativ till telefonen. Vi har också lagt till något vi kallar enkelt läge, med större och färre ikoner för dem som föredrar det, säger Andreas Norberg.

 

Aktuellt just nu

  Missa inte

  Hetaste apparna

  Senaste krönikan

  Mest kommenterat

  Senaste testet

  Senaste apptestet

  Tipsa Mobil

  Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

  Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

  Mobils nyhetsbrev

  Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

  Registrera dig här!

  Om Mobil

  Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

  Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

  Mer om Mobil här.

  Vi är Mobil

  Kontakta Mobils redaktion.

  Du hittar vår kontaktinformation här.

  Smarta hemmet