Sverige bland de första

Galaxy S III får Jelly Bean i oktober

Nu har Samsung officiellt meddelat att Galaxy S III får Android 4.1 Jelly Bean i oktober. Uppdateringen sker i etapper över två veckor.

Publicerad:

24 sep 2012 - 09:44

Uppdaterad:

24 sep 2012 - 09:44

När Samsung nu officiellt meddelat tidplanen för uppdateringen av Galaxy S III till Android 4.1, även kallat Jelly Bean, blir Norden en av de första regionerna att få uppdateringen.

Man anger inget exakt datum för uppdateringen. I stället säger man att den kommer att ske i etapper. I början av oktober släpper man 10 000 uppdateringar. Efter en vecka 50 000 till. Efter två veckor räknar man med att alla ska ha fått uppdateringen. Detta för att minska belastningen på företagets servrar. Uppdateringen kommer att kunna laddas ner både via Samsung Kies och direkt till telefonen över nätet.

Bland nyheterna i uppdateringen som Samsung räknar upp är bättre precision i tangentbordet, ikoner som kan anpassas i storlek på startskärmen och snabbare menyer. Samtliga är ju exempel på funktioner som hör Android 4.1 till, men man har även passat på att göra egna förbättringar av systemet.

- Vi har till exempel lagt till en startskärm som används i olika sammanhang, till exempel när du stoppar in hörlurar får du upp musikalternativ till telefonen. Vi har också lagt till något vi kallar enkelt läge, med större och färre ikoner för dem som föredrar det, säger Andreas Norberg.

.

.

 

.