Obekräftat

”Galaxy S3 blir en 3D-mobil”

Samsungs nuvarande toppmodell Galaxy S2.

Samsungs nästa toppmodell i Galaxy-serien kommer att vara försedd med ett antal olika 3D-funktioner, uppger branschkällor.

Publicerad Uppdaterad

Att kunna ta bilder och spela in video i 3D och att kunna visa resultatet på mobilens 3D-skärm är funktioner som kommer att finnas i Samsungs nästa toppmodell, enligt de källor inom branschen som Etnews.com varit i kontakt med.

Efter att Samsung utvecklat och lanserat Galaxy Nexus i nära samarbete med Google kan man nu vänta sig att tillverkaren kommer med en helt egen uppföljare till Galaxy S2, en modell som troligen kommer att ha vissa likheter med Galaxy Nexus. Om de anonyma källorna har rätt blir dock 3D-funktionerna något som man inte hämtar från Nexus-mobilen.

Det har även börjat dyka upp en del övriga uppgifter om den modell som troligen kommer att lanseras under Mobile World-mässan som äger rum i Barcelona i februari. Att den får en större skärm än S2 är logiskt med tanke på den rådande trenden bland tillverkarna och troligen använder man sig av samma upplösning som i Galaxy Nexus, det vill säga 1280x720 pixlar.

Tidigare har en dual core-processor på 1,8 gigahertz förekommit spekulationerna, men Samsung uppges nu testa en av sina egna Exonys-processor med fyra kärnor och en klockfrekvens på 1,5 gigahertz.