Läckt Antutu-benchmark

Galaxy S8 imponerar i benchmarktest

En video på ett påstått test av Galaxy S8 med benchmarkappen Antutu ger ett resultat som imponerar.

Publicerad Uppdaterad

Dagens S8-läcka kommer från Gizmochina, som har en video på vad som sägs vara en skärminspelning när en Samsung Galaxy S8 kör benchmarkappen Antutu, med imponerande slutresultat.

Å ena sidan, med tanke på antalet S8-läckor i cirkulation såhär en dryg vecka innan telefonen ska visas upp känns det långtifrån osannolikt att någon skulle kunna ha kört en benchmark på mobilen. Å andra sidan vore en sån här video mycket lätt att fejka, och det finns ett par konstigheter. 3D-delen hackar betydligt mer än vad motsvarande test på en S7 gör, och den efterföljande delen körs på liggande skärm, när Antutu är låst i stående skärmläge på Galaxy S7. Slutbilden tyder på en skärm med bredare skärmutsnitt än S7, trots att S8 om något borde ha mer långsmal skärm. Allt detta skulle dock kunna förklaras med tidig programvara som delvis skiljer sig från S7.

Väljer vi att tro på videon är resultatet på 205 284 riktigt imponerande. Det högsta resultatet vi uppmätt är för Iphone 7 Plus, som fick 183 627, och den snabbaste Androidmobilen är Oneplus 3T med 164 051. Samsung Galaxy S7 hamnar å sin sida på drygt 130 000.

Tidigare benchmarkläckor för Snapdragon 835 har gett ett resultat i linje med Iphone 7, vilket skulle kunna tyda på att detta är en S7 med Samsungs Exynos-chipset, och att detta återigen kommer att prestera bättre än Snapdragon 835. Å andra sidan är det mer än bara chipsetet som påverkar prestanda, och även storlek och hastighet på arbetsminnet kan göra stor skillnad för slutresultatet.

Den 29 mars, det vill säga onsdag nästa vecka, lanserar Samsung Galaxy S8, och Mobil kommer att bevaka evenemanget.

Källa