Nordamerikansk navigering

Garmin satsar på appar

Efter den misslyckade satsningen på telefoner tillsammans med Asus släpper nu Garmin en navigeringsapp för Iphone, men än så länge bara i USA och Canda. Samtidigt lanseras flera appar för Iphone och Android

Publicerad Uppdaterad

Garmin gör en nysatsning på smartphones-området i form av flera appar för Android och Iphone. Mest intressant är kanske den StreetPilot-app som man nu har släppt för Iphone-användare i USA och Canada. I appen ingår kartor över de båda länderna, talade köranvisningar inklusive uppläsning av gatunamn, varningar för olyckor och vägarbeten samt en funktion för att hålla rätt hastighet på de flesta större vägarna.

Appen är integrerad med adressboken i Ios så att man direkt kan få köranvisningar till en person eller plats som man har lagrad bland kontakterna.

Garmin avslöjar inget om eventuella planer på att göra appen tillgänglig på den europeiska marknaden.

Det gör däremot Garmin Tracke, som snart ska finnas tillgänglig för båda Iphone och Android. Appen i sig har man dock ingen nytt av utan den ska användas tillsammans med Garmins spårsändare GTU 10 som skickar sin gps-position till appen.

Man ska också släppa en Lite-version av väder-appen Mycastom och samt MyMechanic, som ska innehålla detaljerad information om olika bilmodellers prestanda. Genom att ansluta telefonen till en Garmin-navigator via bluetooth ska man kunna utnyttja funktioner för miljövänlig och ekonomisk körning bättre.