Förhoppningsvis nästa år

Gear S2 3G inte till Sverige

Förra veckan tittade vi närmare på Samsungs klocka Gear S2, men nu visar det sig att alla modeller av den inte når Europa.

Publicerad Uppdaterad

Gear S2 som vi fick låna och testa en stund under förra veckans lanseringsevent kommer i flera versioner. Gear S2 är den sportigare varianten av klockan och den med mer klassisk design kallas Galaxy Gear S2 Classic. Nu står det dock klart att den 3G-version som finns av Gears S2 inte kommer till Sverige utan att det enbart är Samsung Gears S2 Classic och bluetooth-varianten av Gear S2 som kommer börja säljas i Sverige i oktober i år. Det uppger man idag på Samsung när Mobil frågar.

3G-versionen av Gear S2 har förutom e-sim även inbyggd GPS, men den klockan släpps inledningsvis inte alls i Europa utan kan förhoppningsvis lanseras här först någon gång under första halvåret 2016, uppger man på Samsung.

Samsung Gear S2 är Samsungs senaste smartklocka och den använder operativsystemet Tizen. Till skillnad från tidigare Gear S kan Gear S2 användas inte bara tillsamamns med Samsungs egna telefoner utan med alla Android-modeller utrustade med version 4.4 eller senare av Android.

De modeller som kommer att säljas i Sverige är Samsung Gear S2 utan 3G som kommer kosta cirka 3500 kronor och den lite dyrare Gear S2 Classic som bara finns i en version utan 3G och som i Sverige får en prislapp på 4000 kronor.

Det är inte första gången som Samsung prioriterar andra marknader framför den europeiska, senast såg vi Galaxy Note 5 som släpps enbart i USA och Asien och först senare och eventuellt kan bli aktuell även för Europa.