Ny chatt

Google Allo på svenska Play

Googles nya chattprogram Allo finns nu att ladda ner här i det avlånga landet, men assistenten har tyvärr inte lärt sig svenska än.

Publicerad Uppdaterad

Allo är väldigt enkelt beskrivet Googles svar på chattkonkurrenten Whatsapp. Appen är helt och hållet mobilbaserad eftersom användarens mobilnummer även dubblerar som identifiering. 

En av de intressantare funktionerna är att Googles virtuella assistent, uppfinningsrikt döpt till ”Assistant”, finns inbyggd från start i chattappen. Problemet i dagsläget är att den inte klarar av konversationer på svenska. Vill man prata med den smarta hjälpredan så är det engelska som gäller. 

Många tycker nog att det bara är roligt att det släpps en ny chattapp från Google, men Edward Snowden är definitivt inte en av dem. Enligt den världsberömda visselblåsaren bör man inte installera Allo utifrån ett integritetsperspektiv. 

”Vad är #Allo? En Google-app som sparar alla meddelande du någonsin kommer att skicka och gör dem tillgängliga för polisen”, skriver Snowden på sitt Twitter-konto. Han fortsätter senare med ytterligare ett konstaterande: ”Gratis att ladda ner idag: Google Mail, Google Maps och Google Övervakning. Det är #Allo. Använd inte Allo.” 

Så vad säger ni, ”integritetsångest” eller ”oj vad roligt med nya emojis”? För er som tycker det sistnämnda så finns en nedladdningslänk till appen nedanför den här artikeln. Valet är ert. 

Källa