Annons

Lovar fixa problemen

Google förlänger garantitiden på Pixel 2-enheterna

Google går nu ut och lovar att man kommer att åtgärda båda de problem som Pixel 2- och Pixel 2 XL-användare slagit larm om på sistone. Samtidigt väljer man att förlänga garantitiden på enheterna från ett till två år.

Publicerad Uppdaterad

Barnsjukdomarna kom snabbt för Googles nya Pixel-telefoner. Först var det Pixel 2 XL-användarna som rapporterade om att de virtuella navigationsknapparna för Android tycks bränna fast i skärmarna. Kort därefter slog flera nyblivna ägare till den mindre Pixel 2-enheten larm om att det uppstod konstiga tjutande ljud och brusiga klick i högtalarna på deras enheter. Nu meddelar Google att man – efter att ha undersökt problemen närmare – kommer att kunna åtgärda båda sakerna med mjukvaruuppdateringar. Enligt Google fungerar enheterna egentligen som de ska, men man behöver finjustera vissa saker. 

Knapparna ska ”blekna” bort

Problemet med inbränning är typiskt för OLED-skärmar, menar Google. Men man ska lösa det hela genom att implementera en lösning som gör att knapparna ”bleknar bort” när de inte använts på en stund. Det ska enligt Google räcka för att få bukt med problemet, något som med största sannolikhet också stämmer, då de flesta användare som rapporterat om saken vittnar om en tämligen mild inbränning som i vissa fall knappt går att förnimma.

NFC boven i oljudsdramat

Vad gäller problemen med oljud från Pixel 2-enheterna så har man konstaterat att det hela har en koppling till NFC-funktionaliteten. Att stänga av NFC ska lösa problemet temporärt. Men för den som inte vill göra det så finns det ändå hopp på sikt. Även det här problemet ska enligt Google nämligen gå att lösa med en uppdatering, så det är bara att vackert vänta in den. 

Förlängd garanti

Google passar i samma veva på att även förlänga garantitiden för båda de nya Pixel 2-enheterna. Enligt ett inlägg i användarforumet för telefonerna så handlar det om att man är övertygade om att det är bra produkter och att man vill ge användarna ”sinnesfrid”. Därför utökas garantitiden från ett till två år. Förändringen gäller globalt. Varken Pixel 2 eller Pixel 2 XL säljs än så länge på den svenska marknaden.

Källa