Annons

Nexusklocka på gång?

Google köper klockföretag

Wimm Labs var tidiga ut med en smart klocka, Wimm One. Nu har Google köpt företaget och rykten om en Nexusklocka har börjat dyka upp.

Publicerad Uppdaterad

2011 gjorde företaget Wimm ett visst intryck med sin Androidbaserade smartklocka Wimm One. Något år senare slutade de sälja sina utvecklingskit och meddelade att de ingått ett exklusivt avtal med ett icke namngivet företag. Nu har det kommit fram att det företaget i själva verket var Google

Det har givetvis satt igång ryktesvärlden och det spekuleras i att Google, utöver de uppkopplade glasögonen Google Glass, har en smart klocka i Nexus-serien på gång. Huruvida köpet av Wimm samverkar med köpet av Motorola, som släppte den smarta klockan Motoactv 2011, återstår att se. Däremot har det ryktats om en slags spirituell uppföljare till Motoactv från Motorola under en tid nu.

För att ytterligare hälla lite vatten på klockkvarnen har Google nyligen köpt domännamnet smartwatch.com. Det finns ingen sida till adressen ännu, men troligen dröjer det inte länge innan vi får se vad de kan ha i kikaren. Med Samsungs Galaxy Gear bakom hörnet är det i alla fall en marknad som är intressant att hålla ögonen på.

_Image_ Wimm One, Bildkälla Wikipedia