Smarta hemmet

 • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

 • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

 • Laurastar slår på stort under IFA och lanserar världens första uppkopplade strykjärn. Och nej, vi hajar inte heller poängen.

Ny strategi

Google kan ha 5 Nexus-enheter på gång

Upp till fem nya Nexus-enheter från olika tillverkare kan komma att lanseras när Google presenterar version 5.0 av Android.

Publicerad:

16 maj 2012 - 09:13

Uppdaterad:

16 maj 2012 - 09:13

Som en del i en ändrad strategi från Googles sida har man inlett samarbete med flera olika tillverkare som tillsammans ska ta fram upp till fem olika Nexus-enheter, uppger Wall Street Journal och hänvisar till uppgifter från flera anonyma källor.

Tidigare har Google samarbetat med en tillverkare i taget som fått bygga en telefon enligt Googles önskemål inför lanseringen av en ny Android-version.  I gengäld har tillverkaren sedan under en period kunnat vara ensam på marknaden om att ha en produkt med det nya systemet. 

Under våren har det spekulerats om att nästa Nexus-modell skulle bli en surfplatta, om Wall Street Journals uppgifter stämmer kommer vi antagligen att få se båda surfplattor och telefoner i olika format när den nya Android-versionen presenteras.

Android 5.0 kommer med största sannolikhet att lanseras vid Googles utvecklarkonferens Googe I/O som äger rum i slutet av juni. Enligt en av Wall Street Journals källor räknar man sedan med att samtliga Nexus-enheter ska vara ute på marknaden i slutet av november.

Google började nyligen sälja Galaxy Nexus direkt till konsumenter via Google Play, trots att försäljning till konsumenter var något som man tidigare övergett efter att man lyckats sämre än väntat med att sälja Nexus One via nätet. 

Att man ska satsa på flera Nexus-enheter och sälja dessa direkt till konsumenter stämmer alltså in i bilden av att Google nu ska försöka få mer kontroll över försäljningen av vissa Android-produkter och på så sätt minska operatörernas inflytande.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Nya surfplattor

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 
 • Ios 10.0.2

  Utan uppdateringen kan kontrollknapparna på Iphones nya digitala hörlurar sluta att reagera.

  27 sep 2016 - 08:00
 • Klarsynt av Sony

  Sony Xperia XZ innebär en nyordning på flera sätt. Framför allt är det tydligt när vi tittar på kameran och på designen.

  27 sep 2016 - 06:34
 • Gör retrografik av dina bilder

  Om du har längtat efter att kärleksfullt konvertera dina bilder till hur de skulle sett ut på din allra första dator har du lösningen här.

  26 sep 2016 - 18:33

Mest kommenterat

Hetaste apparna

Senaste apptestet

Hetaste tillbehöret

 • Snabbare?

  En ny funktion i Google Photos gör att man delar bilder direkt till personer istället för via tjänster som tidigare. Dessutom har den automatiska ”filmskaparen” fått en uppdatering.

  23 sep 2016 - 12:00
 • Hemligt?

  En konceptmobil utan traditionella knappar försvann lika snabbt som den dök upp. Men en video på konceptet hade hunnit hitta nya hem innan dess.

  23 sep 2016 - 10:00
 • Bäst när det gäller

  Vilken mobil har egentligen bäst batteritid? Vi har gått på djupet med frågan och jämför nio toppmodeller. Samtidigt svarar vi på vilken av dem som räcker längst när du spelar Pokemon Go.

  23 sep 2016 - 09:44

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!