Läs testet

Smarta hemmet

Ny strategi

Google kan ha 5 Nexus-enheter på gång

Upp till fem nya Nexus-enheter från olika tillverkare kan komma att lanseras när Google presenterar version 5.0 av Android.

Publicerad:

16 maj 2012 - 09:13

Uppdaterad:

16 maj 2012 - 09:13

Som en del i en ändrad strategi från Googles sida har man inlett samarbete med flera olika tillverkare som tillsammans ska ta fram upp till fem olika Nexus-enheter, uppger Wall Street Journal och hänvisar till uppgifter från flera anonyma källor.

Tidigare har Google samarbetat med en tillverkare i taget som fått bygga en telefon enligt Googles önskemål inför lanseringen av en ny Android-version.  I gengäld har tillverkaren sedan under en period kunnat vara ensam på marknaden om att ha en produkt med det nya systemet. 

Under våren har det spekulerats om att nästa Nexus-modell skulle bli en surfplatta, om Wall Street Journals uppgifter stämmer kommer vi antagligen att få se båda surfplattor och telefoner i olika format när den nya Android-versionen presenteras.

Android 5.0 kommer med största sannolikhet att lanseras vid Googles utvecklarkonferens Googe I/O som äger rum i slutet av juni. Enligt en av Wall Street Journals källor räknar man sedan med att samtliga Nexus-enheter ska vara ute på marknaden i slutet av november.

Google började nyligen sälja Galaxy Nexus direkt till konsumenter via Google Play, trots att försäljning till konsumenter var något som man tidigare övergett efter att man lyckats sämre än väntat med att sälja Nexus One via nätet. 

Att man ska satsa på flera Nexus-enheter och sälja dessa direkt till konsumenter stämmer alltså in i bilden av att Google nu ska försöka få mer kontroll över försäljningen av vissa Android-produkter och på så sätt minska operatörernas inflytande.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Ios - senaste testet

Nya surfplattor

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 

Mest kommenterat

Hetaste apparna

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!