Smarta hemmet

 • Fitbit Charge 2 är väldigt behändig när det kommer till att hålla koll på din träning men förväntade dig inte att det är en ”smartklocka”.

 • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

 • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

"För kort tid"

Google stäms för 15 minuters öppet köp

En kvart är för kort tid för att avgöra om en app är värd sitt pris eller inte, anser två Android-användare som nu stämmer Google.

Publicerad:

19 mar 2012 - 15:41

Uppdaterad:

19 mar 2012 - 15:41

När Google minskade tiden som appköpare hade på sig för att ångra ett köp från 48 timmar till 15 minuter blev det i praktiken omöjligt att hinna avgöra om appen levde upp til förväntningarn, anser två Android-användare som nu stämmer Google för brott mot delstatens konkurrens- och garanti-lagar, uppger Paidcontent.org.

Den ene av de båda missnöjda app-köparna, Dod Harris, betalade 4,99 dollar för appen "Learn Chinese Mandarin Pro". Han tyckte inte alls att appen kunde användas för att lära sig mandarin som utlovat i beskrivningen, men det upptäckte han först efter att ha gjort ett antal försök att få engelska fraser översatta. Då hade det gått 20 minuter sedan köpet och det gick inte att få pengarna tillbaka. Stephen Sabatino försökte förgäves ångra köpet av en icke fungerade bittorrent-app en timme efter att han laddat ner den.

I stämningenn påpekar användarna hur Google sköter sin app-butik på ett annat sätt än Apple och Amazon. Att utvecklare fritt kan ladda upp appar i Google Play (tidigare Android Market) utan förhandsgranskning från Googles sida innebär en större risk för köparna att drabbas av undermåliga appar som inte lever upp till det utvecklarna lovar i beskrivningen.

I stämningen hävdas att det är oförenligt med den kaliforniska lagstiftningen att Google kombinerar en orimligt kort tid för användarna att ångra sig med att man inte har någon kontroll över om apparna som säljs innehåller de funktioner som utlovas.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Ios - senaste testet

Nya surfplattor

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 
 • Ingen ände på eländet?

  En kinesisk Note 7-ägare säger att hans enhet har råkat ut för den numera ökända batteribranden, trots att den är märkt som säker av Samsung.

  28 sep 2016 - 11:47
 • Kompromisslöst kvalitetsbygge

  ZTE har lyckats med konststycket att bygga en gedigen kvalitetslur med få besparingar och samtidigt hålla priset på en attraktiv nivå.

  28 sep 2016 - 10:37
 • Utmärkt träningshjälpmedel

  Fitbit Charge 2 är väldigt behändig när det kommer till att hålla koll på din träning men förväntade dig inte att det är en ”smartklocka”.

  28 sep 2016 - 10:25

Mest kommenterat

Senaste testet

Hetaste apparna

 • Snapholes?

  Spectacles, Snapchats nya uppkopplade 130 dollars-solglasögon, lanseras som en ”rolig grej”. Men det kanske finns en större plan bakom den nya fokusen.

  27 sep 2016 - 13:38
 • Ios 10.0.2

  Utan uppdateringen kan kontrollknapparna på Iphones nya digitala hörlurar sluta att reagera.

  27 sep 2016 - 08:00
 • Klarsynt av Sony

  Sony Xperia XZ innebär en nyordning på flera sätt. Framför allt är det tydligt när vi tittar på kameran och på designen.

  27 sep 2016 - 06:34

Senaste apptestet

Hetaste tillbehöret

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!