"För kort tid"

Google stäms för 15 minuters öppet köp

En kvart är för kort tid för att avgöra om en app är värd sitt pris eller inte, anser två Android-användare som nu stämmer Google.

Publicerad:

19 mar 2012 - 15:41

Uppdaterad:

19 mar 2012 - 15:41

När Google minskade tiden som appköpare hade på sig för att ångra ett köp från 48 timmar till 15 minuter blev det i praktiken omöjligt att hinna avgöra om appen levde upp til förväntningarn, anser två Android-användare som nu stämmer Google för brott mot delstatens konkurrens- och garanti-lagar, uppger Paidcontent.org.

Den ene av de båda missnöjda app-köparna, Dod Harris, betalade 4,99 dollar för appen "Learn Chinese Mandarin Pro". Han tyckte inte alls att appen kunde användas för att lära sig mandarin som utlovat i beskrivningen, men det upptäckte han först efter att ha gjort ett antal försök att få engelska fraser översatta. Då hade det gått 20 minuter sedan köpet och det gick inte att få pengarna tillbaka. Stephen Sabatino försökte förgäves ångra köpet av en icke fungerade bittorrent-app en timme efter att han laddat ner den.

I stämningenn påpekar användarna hur Google sköter sin app-butik på ett annat sätt än Apple och Amazon. Att utvecklare fritt kan ladda upp appar i Google Play (tidigare Android Market) utan förhandsgranskning från Googles sida innebär en större risk för köparna att drabbas av undermåliga appar som inte lever upp till det utvecklarna lovar i beskrivningen.

I stämningen hävdas att det är oförenligt med den kaliforniska lagstiftningen att Google kombinerar en orimligt kort tid för användarna att ångra sig med att man inte har någon kontroll över om apparna som säljs innehåller de funktioner som utlovas.

 

Aktuellt just nu

  Missa inte

  Hetaste apparna

  • Rättsfall

   En spricka i en Apple Watch Sport-skärm ska täckas av garantin, det enligt ett nytt domslutbeslut. Som en konsekvens väljer Apple nu att backa från påståendet att klockan är stöttålig.

   4 feb 2016 - 10:00
  • Ger bättre bilder från Iphone

   Många av oss använder mobilen som främsta kamera, men Dxo försöker kombinera mobilens fördelar med kompaktkamerans bättre bildkvalitet.

   4 feb 2016 - 09:13
  • Lanseringsdatum

   En lockbild på LG:s blogg och Twitter-konto bekräftar att företagets kommande flaggskeppsmobil LG G5 kommer att lanseras den 21 februari.

   4 feb 2016 - 09:00

  Senaste krönikan

  Mest kommenterat

  Senaste testet

  Senaste apptestet

  Tipsa Mobil

  Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

  Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

  Mobils nyhetsbrev

  Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

  Registrera dig här!

  Om Mobil

  Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

  Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

  Mer om Mobil här.

  Vi är Mobil

  Kontakta Mobils redaktion.

  Du hittar vår kontaktinformation här.

  Smarta hemmet