"För kort tid"

Google stäms för 15 minuters öppet köp

En kvart är för kort tid för att avgöra om en app är värd sitt pris eller inte, anser två Android-användare som nu stämmer Google.

Publicerad:

19 mar 2012 - 15:41

Uppdaterad:

19 mar 2012 - 15:41

När Google minskade tiden som appköpare hade på sig för att ångra ett köp från 48 timmar till 15 minuter blev det i praktiken omöjligt att hinna avgöra om appen levde upp til förväntningarn, anser två Android-användare som nu stämmer Google för brott mot delstatens konkurrens- och garanti-lagar, uppger Paidcontent.org.

Den ene av de båda missnöjda app-köparna, Dod Harris, betalade 4,99 dollar för appen "Learn Chinese Mandarin Pro". Han tyckte inte alls att appen kunde användas för att lära sig mandarin som utlovat i beskrivningen, men det upptäckte han först efter att ha gjort ett antal försök att få engelska fraser översatta. Då hade det gått 20 minuter sedan köpet och det gick inte att få pengarna tillbaka. Stephen Sabatino försökte förgäves ångra köpet av en icke fungerade bittorrent-app en timme efter att han laddat ner den.

I stämningenn påpekar användarna hur Google sköter sin app-butik på ett annat sätt än Apple och Amazon. Att utvecklare fritt kan ladda upp appar i Google Play (tidigare Android Market) utan förhandsgranskning från Googles sida innebär en större risk för köparna att drabbas av undermåliga appar som inte lever upp till det utvecklarna lovar i beskrivningen.

I stämningen hävdas att det är oförenligt med den kaliforniska lagstiftningen att Google kombinerar en orimligt kort tid för användarna att ångra sig med att man inte har någon kontroll över om apparna som säljs innehåller de funktioner som utlovas.

.

.

 

.