Smarta hemmet

  • Fitbit Charge 2 är väldigt behändig när det kommer till att hålla koll på din träning men förväntade dig inte att det är en ”smartklocka”.

  • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

  • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

Utbildning

Google stänger ner Play för utbildning

Googles utbildningsprogram för lärare och studenter avslutas den fjortonde maj. Samtidigt så får företaget kritik eftersom vissa tjänster samlar in elevers data.

Publicerad:

18 feb 2016 - 06:00

Uppdaterad:

18 feb 2016 - 06:00

2013 lanserade Google Play for Education (Google Play för utbildning) i USA, en satsning som skulle göra det enklare för utbildare att köpa appar och böcker som var tänkta att användas i undervisningssyfte tillsammans med Android-plattor. Nu har Google bekräftat att programmet läggs ner och att Play for Education-licenser inte kommer att finnas till försäljning från och med den fjortonde maj 2016. 

”Från 14:e maj eller senare så kommer Google inte längre att sälja Google Play for Education. Vi är engagerade i att erbjuda skolor med de bästa redskapen för klassrummet, inklusive Chromebook:s, som är den mest säljande enheten inom US K-12 utbildning, och ett starkt ekosystem för utbildningsappar. Vi kommer att fortsätta stödja nuvarande Google Play for Education-kunder och enheterna som de har köpt”, säger en av Googles talespersoner till Techcrunch.

Datainsamling 

Google har kritiserats för att företaget samlar in användardata genom Google Apps for Education (GAFE), som Google Play for Education också är en del av. Frågan aktualiserades av senatorn Al Franken, som tillsammans med Electronic Frontier Foundation (EFF) har varit kritisk till Google tillvägagångssätt. EFF har också lämnat in en klagan till den federala handelskommissionen (FTC) där de hävdar att Google inte lever upp till företagets löfte om att skydda elevernas integritet. Enligt Informationweek.com försvarar dock företaget sitt agerande. 

”Personlig information som samlas in via GAFE:s huvudtjänster används endast till att kunna tillhandahålla tjänsterna. Skolorna är skyldiga att agera i enlighet med Childrens’s Online Privacy Protection Act från 1998, vilket inkluderar att skolan har införskaffat medgivande från elevernas föräldrar för datainsamlingen av studenternas personliga information via GAFE:s huvudtjänster”, skriver Susan Molinari, Google:s vice president för offentlig policy och myndighetsrelationer. 

Franken är dock inte helt nöjd med Molinari:s svar. 

”Jag är fortfarande orolig över vad Google gör med information som den samlar in från studenter som besöker webbsidor, exempelvis Youtube, medan de är inloggade på Google’s utbildningstjänster. Jag är också intresserad av om inte Google kan ge föräldrar och studenter starkare integritetsskydd”, säger Franken som reaktion på Google:s brev.   

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 

Mest kommenterat

Senaste testet

Hetaste apparna

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!