Annons

En familj – ett abonnemang

Google utökar konceptet med familje-delning

Sverige finns tyvärr inte med i den första lanseringsvågen för Googles utökade familjedelning.

Att vara en familj – och då i synnerhet en större familj – kan bli klurigt om alla inte har varsitt abonnemang hos diverse digitala tjänster. Men Google vill underlätta för familjerna och utökar nu sitt koncept med familjedelning till att omfatta fler av IT-jättens populära tjänster.

Publicerad Uppdaterad

En familj, ett abonnemang? Om det vore så enkelt. Inte sällan tvingas man punga ut med pengar för flera abonnemang om man ska lyckas hålla alla nöjda och glada. Och även om tjänsterna är gratis, så är möjligheterna att synkronisera sig med alla familjemedlemmar ofta minst sagt bristfälliga. Google har sedan en tid tillbaka erbjudit familjedelning för några av sina tjänster, vilket gör det hela både smidigare och billigare, men aviserar nu att man kommer att utöka konceptet till att omfatta fler produkter. 

Finns redan i viss mån

I dagsläget är det digitalt innehåll från Googles Playbutik – det vill säga appar, tv-program, e-böcker och annat – som går att dela med upp till fem familjemedlemmar. En familjelösning för streamingtjänsten Google Play Music finns också. Men nu kommer Google att möjliggöra familjedelning av Google Calendar, Keep och Photos också. Tyvärr finns inte Sverige med i den första lanseringsvågen, men sannolikt kommer lösningarna att lanseras även på blågul mark framledes. 

Familjegrupp

Den som vill nyttja de nya tjänsterna får skapa en så kallad ”family group”, vilket man kan göra från någon av apparna som hör till respektive tjänst. Där kan man bestämma vilka medlemmar som ska ingå, med en begränsning på sex personer. De länder som får den utökade familjedelningen med start idag är Australien, Brasilien, Kanada, Frankrike, Tyskland, Irland, Italien, Japan, Mexiko, Nya Zeeland, Ryssland, Spanien, Storbrtinannien och USA. 

Källa