Inte bara Android

Googles navigering till Iphone?

[Uppdaterad] I samband med att man lanserade sin gratistjänst med köranvisningar i Google Maps för engelska användare berättade Google om sina planer för andra mobilsystem.

Publicerad Uppdaterad

När Google lanserade den så kallade turn-by-turn-funktionen i Google Maps rörde man om på marknaden för navigerings-tjänster. En rad av Nokias mobilmodeller har sedan dess fått navgering som en gratisfunktion och det svenska företaget Wayfinder lades ned av ägaren Vodafone.

Att man nu i praktiken också tagit steget in på den europeiska navigeringsmarknaden genom göra turn-by-turn-funktionen tillgänglig för engelska användare med Android 1.6 var ett väntat drag av Google.

Uttalandet vid en presskonferens i London om att man planerar att släppa gratisnavigering till andra mobilsystem, däribland Iphone, var kanske inte lika väntat. Enligt webbplatsen Macuser.co.uk ville man från Google sida inte säga något om tidsplanen för övriga operativsystem.

Men under veckan har Google gått ut med ett nytt uttalande där man delvis dementerar att man har planer för Iphone. En talesman säger till PCWorld att man endast uttalade sig om navigering till andra operativsystem i allmänhet, utan att ange om Iphone OS var ett av dessa.