Uppdaterad systemversion

Googles Pixel-telefoner ser ut att få Android 8.1

Kodrader i en beta-app tyder på att Android 8.1 inte dröjer länge efter 8.0.

Publicerad Uppdaterad

Googles Nexusmobiler brukade lanseras på hösten i samband med att en ny systemversion av Android släpptes. Förra året släpptes dock Android 7.0 Nougat redan i augusti, och för den delen slutade Google samtidigt med Nexusmobiler, men Pixelmobilerna som ersatte dem fick i alla fall en ny systemversion i form av Android 7.1 när de släpptes i oktober. De två uppdateringarna kom alltså rätt tätt inpå varandra, och man fick närmast känslan av att Android 7.1 tillförde funktioner som egentligen var tänkta till 7.0 men inte gick att få med i tid.

Nästan precis ett år efteråt släpptes Android 8.0 Oreo i augusti, och nu tyder mycket på att mönstret för hösten kommer att upprepas. Det är Android Police som analyserat koden till den senaste betaversionen av Google-appen i jakt på nyheter, och där hittat referenser till Android 8.1. Det innebär troligen att Googles egna utvecklare redan använder utvecklarkitet för Android 8.1 för att skriva sina appar.

Det troligaste är därför att årets Pixeltelefoner kommer att lanseras med Android 8.1, för att förstärka känslan av att ligga steget före som Googleinsiders. När Android 7.0 lanserades var Google rätt öppna med att fler funktioner skulle komma senare, men vi har inte sett något liknande för Android 8.1. Android Polices plockande avslöjar inte heller några särskilda funktioner värda att nämnas. Det är därför för tidigt att tala om vilka nyheter Android 8.1 skulle innebära.

Källa