Smarta hemmet

  • Fitbit Charge 2 är väldigt behändig när det kommer till att hålla koll på din träning men förväntade dig inte att det är en ”smartklocka”.

  • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

  • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

Foto

Gourméttidning fotad med Iphone

Hela marsnumret av Bon Appétit plåtades med Iphone istället för med systemkameror.

Publicerad:

26 feb 2016 - 08:00

Uppdaterad:

26 feb 2016 - 09:01

Varje fotograf intervjuades om hur de tyckte det var att plåta hela numret av mattidningen med Iphone-mobiler. Många av dem sa sig känna chock när beslutet avslöjades för dem. Vissa var till och med tvungna att uppgradera sina äldre Iphone:s till nyare modeller. 

”Jag var tvungen att uppgradera från en Iphone 5 till en Iphone 6S, och jag hade aldrig använt något liknande för att plåta något som skulle gå i tryck, så det var inte bara i mobilens händer som jag var tvungen att lägga mitt öde, det var även i tidningens idé”, säger fotografen Matt Hass enligt 9to5Mac.

Många fotografer säger sig dock ha upplevt en nyfunnen frihet när de släppte DSLR-kameran och gav sig hän till experimentet. En annan sak som släppte var ”fotografegot”. 

”Jag har varit fotograf i över tjugo år och jag har gått igenom det mesta, 8x10 kameror, film och så vidare. För i tiden var det så att ju större och mer skräckinjagande kamera du drog fram, desto mer intensiv och professionell såg du ut att vara. Nu måste du släppa egot som är kopplad till verktyget, och Iphonen är det ultimata uttrycket för det”, säger fotografen Michael Graydon. 

Medan fotograferna inte kommer att slänga deras dyra kameror och fotografera med mobiltelefoner i framtiden så verkar erfarenheten genuint ha exponerat deras sinnen till möjligheterna med en mobilkamera.

”Jag kan inte riktigt få till det bilddjupet jag vill ha, även när jag gör det där med att röra vid skärmen på objektet och sedan dra upp reglaget. Jag föredrar fortfarande att plåta med min Canon, men Mardi Gras har precis dragit igång här i New Orleans och jag kommer definitivt ha med mig min Iphone.”, säger fotografen Daymon Gardner. 

Matt Hass är inne på samma spår. 

”Det är inte så att jag kommer att börja göra alla mina projekt på en mobiltelefon, men jag kommer definitivt att använda den till mer än bara Instagram”.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 

Mest kommenterat

Senaste testet

Hetaste apparna

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!