Matsurfa

Gratis wifi på Hemköp och Willys

Ett nytt fibernät till Axfoods butiker innebär bland annat att de kommer att ha wifi-uppkoppling till de som handlar i butikerna.

Publicerad Uppdaterad

Axfood driver butiker under varumärkena Hemköp, Willys, Tempo och Axfood Snabbgross. Nu har matjätten tecknat avtal om att bygga ett nytt fibernät, 20 butiker i veckan med start den 4 april, med 500 butiker anslutna innan årets slut.

För vanliga konsumenter innebär det att man kommer att ha gratis wifinät i butikerna. Men man installerar också beaconteknik, som gör det möjligt att använda Bluetooth för att pusha ut meddelanden till kunderna. Om du går förbi ostdisken kan det alltså plinga till om att det är extrapris på Grevé just nu.

– Axfood ska vara ledande när det gäller det digitala kundmötet. Detta är ett stort och viktigt steg i den riktningen. För kunderna innebär det, i ett första steg, gratis wifi när de handlar mat. Men inom en snar framtid kommer vi även ge möjligheter till riktade erbjudanden samt bjuda på matrecept när en kund står lite rådlös i butiken och undrar ”Vad ska vi äta i dag?”, säger Jan Lindmark, IT-direktör på Axfood.

För butikerna innebär uppgraderingen bland annat att det blir lättare för leverantörer att serva utrustning som kyldiskar och pantmaskiner via wifi-nätet, och man kan ha e-utbildningar av personalen via mobiler och surfplattor.

Källa