Gymnasieutbildning inriktad på mobiler

Publicerad Uppdaterad

Ny gymnasieutbildning för mobila applikationer

Mediagymnasiet i NackaStrand startar Sveriges första gymnasieutbildning för mobila applikationer och media.

Utbildningen kommer att ske i samarbete med bland andra Sony Ericsson, Boxer, TeliaSonera och Microsoft. Utbildningen heter "Mobil media och applikationer" och kommer att starta till hösten. Då kommer 30 elever att tas in på utbildningen.

Programmering och skapande av innehåll kommer att stå på schemat för dessa elever. Än av de saker man kommer att fokusera på är utformning av användarvänliga gränssnitt. Företagen som samarbetar med skolan kommer att bidra med utbildningsverktyg och utvecklingsmiljöer. De kommer också att hålla föreläsningar och ansvara för kvalitetssäkringen av utbildningen.

- Sony Ericsson Developer World har som uppgift att stimulera utveckling av underhållande innehåll och användbara applikationer för Sony Ericssons telefoner. Som marknadsledare på mobiltelefoner i Sverige tycker vi att det är extra roligt och samtidigt angeläget att vara med att stötta unga förmågor som kommer att forma användandet av nya media och skapa applikationer för framtidens allt mer avancerade telefoner", säger Mikael Nerde, ansvarig för Sony Ericssons utvecklarprogram, i ett pressmeddelande.