Eftertraktad kultmobil

Högt tryck på förbeställningar av Nokia 3310

Att folk inte bara tycker om att läsa om nya Nokia 3310 utan faktiskt vill äga en också visas av att många valt att förboka ett exemplar på Carphone Warehouse i Storbritannien.

Publicerad Uppdaterad

De må vara en featurephone av den typ som sålts här och i utvecklingsländer kontinuerligt under Nokianamnet för ett par hundralappar, men det faktum att den har fått namn och ungefärlig form som den legendariska Nokia 3310 har fått intresset att gå i taket.

Carphone Warehouse har börjat ta förbokningar av telefonen, och man säger att intresset är högre än för någon annan feature phone (det vill säga mobil som inte är en smartphone). Det säger ju i och för sig inte så mycket när man inte har absoluta siffror. Andrew Wilson, inköpschef på Carphone Warehouse i Storbritannien hävdar i alla fall att "nivåerna på förbeställningar av 3310 är otroligt stor, vilket visar att det inte bara är hype utan folk faktiskt vill få tag på en".

I Sverige går telefonen ännu inte att förbeställa, men den väntas få ett pris på cirka 500 kronor när den släpps i april.

Enligt analysföretaget Captify som undersöker webbsökningar, ser man också ett stort antal sökningar på Nokia 3310 sedan lanseringen, många av dem i kombination med en operatör vilket tyder på  att man vill köpa mobilen, inte bara läsa om den.

Det finns dock viss risk att användarna blir besvikna. Nya Nokia 3310 har bara stöd för GSM, vilket ger sämre tjänstekvalitet i princip överallt i Sverige utom i verklig glesbygd. Har man vant sig vid att skriva textmeddelanden på en pekskärm blir det nog svårt att gå tillbaka till siffertangenter och T9 också.

Källa