Annons

Patent från Apple

Hälsa för att utbyta data

Apples nya patentansökan kan leda till utbyte av data via handskakningar.

Publicerad Uppdaterad

Apples nya patent låter väldigt enkelt. Tillverkaren, som ska ha dragit i gång produktionen av nästa flaggskepp, har ansökt om patent för en teknik som utbyter data. Det är inte utbytet av data som gör det speciellt utan själva rörelsen som är involverad. Om patentet resulterar i något som faktiskt implementeras kan användare av Appleprodukter, exempelvis Iphone och Apple Watch, komma att utbyta bland annat kontaktinformation med varandra genom att utföra samma sorts hälsning. 

Enheterna ska kunna byta olika sorters data beroende på vilken hälsning du gör och hur pass bra du känner den andra personen. Något som kanske skulle innebära att du bara skulle utbyta kontaktinformation med en ny bekant första gången. Vi kan också tänka oss att tekniken skulle tillåta två kollegor som är involverade i samma projekt att uppdatera data som inte ligger i molnet med varandra när de träffas nästa gång.

Tekniken skulle även kunna användas till Apples telefoner, om vi då antar att båda personerna håller sina telefoner när de utför rörelsen. Det är inte heller omöjligt att tekniken skulle kunna komma till Apples nästa klocka. Vid det här laget är det för tidigt att säga om tekniken kommer bli verklighet eller inte, men det känns ändå som en logisk funktion.

Källa