IFA: Acer tänker nytt

Hälsokoll på hunden och udda 360-kameror lanserade

Acer gör inte bara surfplattor och datorer, utan även en hel del prylar som hamnar i kategorin internet of things.

Publicerad Uppdaterad

Vi har så klart vant oss vid träningsarmband på människor som ska hjälpa oss ha koll på vår aktivitet och bli mer hälsosamma. Ungefär samma teknik applicerar nu Acer på våra husdjur. En liten sensor placeras på husdjurets halsband och ger dig information om hur mycket djuret sover och rör på sig. Sensorn synkas sen mot en app för Android eller Iphone och det här ska fungera för hundar, katter och kaniner. 

Hel serie djurprylar

Produktserien med husdjursprylar kallas för Pawbo och här finns förutom sensorn som är husdjurets träningshalsband även ett halsband med simkortplats och gps för att du ska kunna spåra var husdjuret befinner sig samt en matningsmaskin som kan styras på distans och som låter dig kommunicera med djuret utan att själv vara på plats.

Enligt Acers personal på plats på mässan ska de här produkterna finnas tillgängliga i Sverige senare i år.

360-kameror i flera olika former

När andra tillverkare lanserar fristående 360-kameror du kopplar till mobilen tänker Acer annorlunda. Man gör det dels med kameran Acer Holo360 som är en kamera baserad på Android och utrustad med en skärm så du i kameran kan se vad du tar bilder på, kan redigera och sedan skicka upp bilden eller filmen till sociala nätverk.

Acer Holo360

Enheten har 4G så du alltid ska kunna dela med dig av ditt innehåll, men just på mässan får vi varken testa eller ens ta på enheterna så de är långt ifrån färdiga märker man. 

Ytterligare en 360-kamera som lanserades är Acer Vision360 som dock inte fanns på plats efter presskonferensen så vi kunde titta närmare på den. Acer Vision360 är tänkt att monteras i bilen och filma såväl vacker utsikt, vad som händer i bilen samt eventuella olyckor fick vi veta. Upplösningen är 4K och kameran ska med 4G-uppkoppling även kunna hjälpa dig hitta tillbaka till bilen när den står parkerad. Vi har inga ytterligare uppgifter om lansering eller priser på dessa 360-kameror men skulle bli förvånade om Acer satsar på dessa på den svenska marknaden.  

Acer Vision360