Hos kinesiska telekommyndigheten

Här avslöjas Honor 9

Honor 8 var en av förra årets mest framgångsrika telefoner i Sverige och nu är efterföljaren på väg.

Publicerad Uppdaterad

Det är i en anmälan till den kinesiska telekommyndigheten Tenaa som bilder så väl som specifikationer på den kommande telefonen presenteras i sin helhet, liksom foton på enheten. Honor 9 väntas lanseras i Berlin den 27 juni eftersom Honor tidigare i år sänt ut en inbjudan om att en ny telefon från bolaget som ju är ett dottervarumärke till Huawei, ska lanseras där och då. 

Rundad kant

Att döma av uppgifterna som nu kommer från kinesiska Tenaa är Honor 9 en telefon med 5,15 tums skärm, fingeravtryckssensor på framsidan under skärmen, rundade kanter på skärmen och en tydlig avrundning på baksidans kanter för att bra grepp.

Prestandamässigt sägs telefonen vara utrustad med Huaweis egna systemchipp Kirin 960, en åttakärnig processor på 2,4 Ghz och arbetsminnet i telefonen ska vara på 4 eller 6 GB beroende på vilken modell det gäller. Telefonen lanseras alltså i olika utföranden men båda ska ha 64 GB lagring.

Prislapp i Honor-anda

Det som gjorde Honor 8 framgångsrik var framförallt specifikationerna och design i förhållande till den relativt lågt satta prislappen och på det området sägs Honor 9 fortsätta på inslaget spår. Honor har ju som en av sina grundtankar att erbjuda just lite billigare teleofner. Priset ska hamna på motsvarande cirka 4000 kronor med svensk moms inräknad.

Källa