Annons

Windows-hybrid med Android-mobil

Här är Asus Transformer Book V

Asus Transformer Book V

Asus Transformer Book V är en spännande hybridenhet som nu visas upp på Computex-mässan i Taiwan.

Publicerad Uppdaterad

I gränslandet mellan mobiler, surfplattor och datorer så hittar vi Asus Transformer Book V, som är ett försök från Asus att ha en fot inne i vardera läger samtidigt. Vad det handlar om är en pekskärmsförsedd Windows 8-hybriddator, till vilken en Android-telefon medföljer för placering i skärmen på datorn.

V-suffixet i namnet syftar på att enheten har inte mindre än fem olika lägen som den kan användas i. Håll i hatten så ska vi försöka reda ut vilka:

Android-telefonen kan du använda som en vanlig fristående telefon.

Du kan även ansluta telefonen till datorn. När den är ansluten till datorn kan du få upp Android-gränssnittet på pekskärmen på datorn, och köra det antingen som en Android-dator med musplatta och tangentbord, eller som en Android-platta genom att koppla ifrån tangentbordet.

Windows-systemet i datorn gör att du kan välja om du vill köra Android-gränssnittet i ett eget fönster eller i fullskärmsläge, och du kan förstås köra Windows både när tangentbordet är anslutet som på en vanlig laptop och när tangentbordet är frånkopplat, vilket gör att du istället har en Windows-surfplatta att handskas med. När enheterna är anslutna till varandra så kan du också överföra filer mellan de olika lagringsenheterna i respektive enhet.

Dubbla Intel-uppsättningar

Skärmen på själva datorn/surfplattan mäter 12,5 tum med en upplösning på 1920 x 1080 punkter, medan mobilen har en 5 tum stor skärm. I själva skärmen för datorn finns det 128 GB inbyggt lagringsminne, sedan tillkommer ytterligare 1 TB i tangentbordet. I mobilen hittar du en fyrkärnig Intel Atom-processor, 2 GB arbetsminne och en 8 megapixel-kamera på framsidan samt en frontkamera på 2 megapixel. Även i datorn/surfplattan sitter förstås en separat processor, men mer specifikt vad det är för processor, mer än att det också där handlar om en Intel-tillverkad sådan, har Asus ännu inte avslöjat.

Något pris eller lanseringsdatum är heller inte satt för enheten ännu.

Källa